O γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στην εκπομπή «MEGA mag» για τα επίκαιρα θέματα των ημερών, μεταξύ των οποίων της παρέμβασης της Αστυνομίας σε περιπτώσεις συνωστισμού σε πλατείες αλλά και του ανοίγματος των σχολείων.
Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, «όπως συνεννοηθήκαμε στη πρώτη φάση των μέτρων, έτσι πρέπει να συνεννοηθούμε και τώρα που υπάρχει σταδιακή άρση των περιορισμών».
Πρέπει να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης, τα οποία πρέπει να ποικίλλουν ανάλογα με την περίπτωση που αντιμετωπίζουμε. Και αναφέρθηκε στο θέμα των σχολείων για τα οποία τόνισε ότι το μέτρο της επαναλειτουργίας τους «ήταν αχρείαστο».
Εκτίμησε χαρακτηριστικά ότι ένας μεγάλος αριθμός των μαθητών της Γ' Λυκείου δεν θα πάει καθόλου στο σχολείο, αντιθέτως οι μαθητές θα εκμεταλλευτούν αυτό το διάστημα για να προετοιμαστούν από το σπίτι τους για τις εξετάσεις των Πανελλαδικών.
«Αδιέξοδος δρόμος»
Ο τρόπος αντιμετώπισης του συνωστισμού στις πλατείες με αστυνομικές επιθέσεις είναι «λάθος επιλογή» και «αδιέξοδος δρόμος».
«Δεν μπορείς με ΜΑΤ και δακρυγόνα να πας απέναντι στη νεολαία στις πλατείες» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας σε άλλο σημείο πως αυτό δείχνει «πλεόνασμα αυταρχισμού».
«Αυτού του είδους η βεντέτα» ανάμεσα σε αστυνομία-νεολαία δεν έχει κανένα νόημα, πρόσθεσε.
Πρότεινε δε ως ενδεδειγμένη λύση να βρίσκονται άνθρωποι των δήμων σε αυτούς τους χώρους για να συμβουλεύουν τους νέους ανθρώπους.
Αναφέρθηκε και στα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αν δούμε ύφεση πάνω από 10% για λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο κυβερνητικής διαχείρισης των πραγμάτων, τότε εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούμε σε εκλογές. «Δεν είναι απίθανο και θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» είπε.
Σφοδρή επίθεση κατά Βαξεβάνη
Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης τοποθετήθηκε επί της κριτικής που έχει δεχθεί τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη αναφορικά με την «μη στήριξη» της εφημερίδας, η οποία – κατά τον κ. Βαξεβάνη- έχει αποκλειστεί από την κρατική διαφήμιση.
Απαντώντας ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:
Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, που σχετίζεται με την ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης, με ποιους όρους γίνεται και πώς κατευθύνεται. Μιλάμε μέχρι στιγμής για ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, που μαζί με τον λεγόμενο αναβαλλόμενο φόρο που οφείλουν οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις σχετικά με την άδεια που έχουν πάρει, αθροίζεται συνολικά σε ένα ποσό 40 εκατομμύρια.
Φοβάμαι λοιπόν, συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης, ότι αυτή τη στιγμή χτίζονται μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού κάποιες νέες σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε συγκεκριμένα μέσα και την κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα του επαρχιακού Τύπου «όπου δεν έχει δοθεί δεκάρα».
Άρα είναι ένα μείζον θέμα Δημοκρατίας, συμπλήρωσε.
«Ως κόμμα αυτό θελήσαμε να το αναδείξουμε πολλές φορές στη Βουλή και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις».
«Με αυτή τη λογική είχα κατατεθεί – όπως και άλλοι σύντροφοι- υπέρ της ανάγκης να μην πηγαίνει η διαφήμιση μονοδιάστατα μόνο σε ένα μέσο. Αυτό κρίθηκε προφανώς από τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» όπως κρίθηκε».
«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένας διακριτός ρόλος ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στα πολιτικά πρόσωπα», είπε.
Για να προσθέσει «έχω τα αντισώματά μου στην υπόθεση του "Αυριανισμού" και του «νεοΑυριανισμού».