Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους ξενοδόχους όλης της χώρας αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα καθορίσουν τον τρόπο επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών τους.
Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι του κλάδου ανησυχούν για το θέμα της ρευστότητας, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν δύο μήνες κλειστές, συνεπώς θα κληθούν να επιστρέψουν στη μάχη χωρίς έσοδα αλλά με αυξημένα έξοδα.
Ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας είναι η Κρήτη.
Περί τους 120.000 απασχολούνται με τον τουρισμό στη μεγαλόνησο. Ως εκ τούτου, η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι και πόσο από την τουριστική περίοδο θα διασωθεί, είναι έκδηλη.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, μίλησε στην κάμερα του MEGA και την Ευαγγελία Μαρινάκη για το θέμα.
Όπως ανέφερε, στα δωμάτια θα γίνονται έντονες απολυμάνσεις, προκειμένου να μη μένουν μια μέρα άδεια, από την αποχώρηση ενός πελάτη έως τη έλευση του επόμενου.
Στην πισίνα, θα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των ξαπλωστρών, τα μαξιλάρια τους θα απολυμαίνονται, ενώ πάνω στα μαξιλάρια θα υπάρχει ένα χαρτί μιας χρήσης ως κάλυμμα, το οποίο θα πετάται μετά την χρήση του από ένα πελάτη.
Παράλληλα, οι πελάτες θα απαγορεύεται να προσεγγίζουν τους μπουφέδες και θα τους σερβίρει υπάλληλος που θα φορά μάσκα και γάντια.
Παρόλα αυτά, ο κ. Χαλκιαδάκης, ξεκαθάρισε ότι «δε θέλουμε να κάνουμε τα ξενοδοχεία μας να μοιάζουν με νοσοκομεία. Θα ήταν λάθος το μήνυμα αυτό».
Επιπλέον, όπως ανέφερε, στην Κρήτη, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το 50% των ξενοδοχείων.
Η μειωμένη προσέλευση τουριστών σε συνδυασμό με τις απώλειες εσόδων για δύο μήνες, θα οδηγήσουν πολλούς επιχειρηματίες να παρατείνουν το λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.