H Ελλάδα αποτελεί το success story έναντι του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά, οι χώρες που τροφοδοτούν με τουρίστες τα ελληνικά νησιά θρηνούν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, γεγονός που ίσως αποθαρρύνει τους πολίτες αυτών των χωρών να ταξιδέψουν για διακοπές.
Πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι, πάντως, αναζητούν διέξοδο σε άλλες αγορές, στην προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανό ένα τμήμα έστω της τουριστικής σεζόν.
Το φετινό καλοκαίρι για πολλούς επισκέπτες της χώρας, δε θα θυμίζει σε τίποτα το παραδοσιακό ταξίδι στο ελληνικό αρχιπέλαγος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Όχι άδικα ο τουρισμός χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια «η βαριά βιομηχανία» της ελληνικής οικονομίας, ενώ οι Financial Times σε άρθρο τους, σχολιάζουν τόσο το success story της Ελλάδας αλλά και τον οικονομικό αντίκτυπο λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών πτήσεων του τουρισμού.
Η Σαντορίνη με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, την Καλδέρα και τη Θηρασιά, δεχόταν κάθε χρόνο τους περισσότερους επισκέπτες της από την Αμερική και τη Κίνα. Η αμερικάνικη αγορά αναμένεται να ανοίξει από Οκτώβριο και θεωρείται από τους ξενοδόχους ως χαμένη αγορά.
Η Βρετανία αποτελεί την κύρια αγορά για την Κέρκυρα, την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο θρηνεί πάνω από 40.000 νεκρούς, με τους Κερκυραίους ξενοδόχους να σκέφτονται να στραφούν στη Βαλκανική αγορά.
Πάνω από δύο εκατομμύρια αφίξεις τον χρόνο για τη Ρόδο, με τους Αγγλοσάξονες να προτιμούν το «νησί των Ιπποτών». Το άλλοτε θορυβώδες Φαληράκι σήμερα ήταν ερημικό.