Σημαντικό τμήμα της τουριστικής ροής αποτελεί πάντοτε ο οδικός τουρισμός, καθώς περίπου το ένα τρίτο των επισκεπτών που καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι στη χώρα, προτιμούν να έρθουν με τα αυτοκίνητά τους.Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, επιχειρηματίες και πολιτεία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την κατηγορία επισκεπτών και επιχειρούν να τους προσελκύσουν.
Στη χώρα μας σχεδόν τα 10 από τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται οδικώς τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες.
Η κυβέρνηση άνοιξε φέτος τον φάκελο «οδικός τουρισμός» που φαίνεται πως θα δώσουν τον τόνο του φετινού καλοκαιριού και προχώρησε σε διακρατική συνεργασία με τρεις βαλκανικές χώρες: τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.. χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα.
Η Πιερία ΚΑΙ Η Χαλκιδική λόγω και της Γεωγραφικής τους θέσης… παραδοσιακά συγκεντρώνουν τουρίστες από τα Βαλκάνια.
Από το χάσιμο κέρδος δεν βγαίνει λέει ο Νίκος Παυλίδης, ωστόσο αν κάτι τέτοιο δουλέψει όπως λέει θα σωθεί το καλοκαίρι.
Το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό είναι ήδη μεγάλο και η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στις συστάσεις που δίνουν οι ταξιδιωτικοί tour operators για μέρη με μεγαλύτερη ασφάλεια…
Η οδική προσέλευση στην Ηλεία είναι περιορισμένη… φέτος όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Προϋπόθεση για την Αθηνα Σούλη,να είναι έτοιμο το οδικό δίκτυο αλλά και το σύστημα υγείας και βέβαι η σωστή προβολή
Στον οδικό τουρισμό εναποθέτουν τις ελπίδες τους και η Μαγνησία από τα Βαλκάνια ή από την Ελλάδα.
Μεγάλο μερίδιο της πίτας ευελπιστεί να πάρει και η Πρεβεζα.. τουλάχιστον να βγαλουν οι επιχειρηματιες τα εξοδα λειτουργιας.
Οι Τουρίστες από τα Βαλκάνια δεν αποτελεί μεγάλο ποσοστό του τουρισμού της Μεσσηνίας κάτι που ανησυχεί τους ανθρώπους του τουρισμού.
Στην εποχή του κορονοϊού, οι οδικές μετακινήσεις φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στον τομέα των μεταφορών και μάλλον θα είναι αυτές που θα «σώσουν» το ελληνικό καλοκαιρι