Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να εφαρμόσει δημοσιονομική πειθαρχία στην οικονομία, εν είδει μνημονίου, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Μεγάλος κίνδυνος να έρθει μνημόνιο. Αποκρυπτογραφώντας τα μέτρα της κυβέρνησης, έχει προωθηθεί η κατά 20% μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό πολύ μας προβληματίζει» ανέφερε σχετικά ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, όπως, προσέθεσε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια οικονομία που έτρεχε με ρυθμούς ανάπτυξης ύψους 2,8% «και τέλος 2019, προ κορωνοϊού, ήταν στο 1% η ανάπτυξη».
Ως εκ τούτου, ο κ. Σκουρλέτης, σχολίασε το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα στήριξης που παρουσίασε χθες το κόμμα του.
«Προσπαθούμε να κρατήσουμε στη ζωή επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, στο μεγαλύτερό τους μέρος, με μια εμπροσθοβαρή λογική, γιατί καταλαβαίνουμε ότι αν τα πράγματα κινηθούν από μόνα τους, θα χειροτερέψουν και έρθουμε ενώπιων μιας μη αναστρέψιμης ύφεσης» υπογράμμισε.
Στο ερώτημα εάν το παραπάνω πακέτο μέτρων στήριξης είναι υπέρογκο και μετρημένο, υποστήριξε ότι «είναι η πρώτη φορά που αντιπολίτευση καταθέτει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, κοστολογημένη, με την αντίστοιχη πηγή χρηματοδότησης για το κάθε μέτρο».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» το ζήτημα της εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση, καθώς «είμαστε σε μια στιγμή που όλα τα κόμματα πρέπει να απαντήσουν στα ζωτικά ζητήματα της χώρας και του λαού».
«Δεν είναι στον ορίζοντά μας το συνέδριο, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης. Είναι έξω από την ατζέντα μας αυτά τα θέματα. Και ο ίδιος Τσίπρας έχει απαντήσει ότι το μείζον δεν είναι ο τρόπος εκλογής. Άλλες είναι οι προκλήσεις σε σχέση με το ρόλο του σύγχρονου ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε με νόημα.
Τέλος, μιλώντας για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη, ο οποίος είναι καταδικασμένος, ωστόσο διεκδικεί το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του –εξ’ αποστάσεως – έκανε λόγο για «για αναφαίρετο δικαίωμα, ενός ανθρώπου που καταδικάστηκε».
«Εκτίει την ποινή του, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στο πανεπιστήμιο, και η πολιτεία θέλει για ακατανόητους λόγους να του αφαιρέσει το δικαίωμα αυτό. Πρόκειται για μια εκδικητική αντίληψη που δεν έχει σχέση με σωφρονισμό. Πρέπει να την βάλουμε στην άκρη» σημείωσε.