Μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν οι αντιδράσεις στη Βρετανία, στην απόφαση της κυβέρνησης να βάζει σε καραντίνα όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό μετά τις 8 Ιουνίου.
Αν και το σχέδιο έρχεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ο Μπόρις Τζόνσον υπό την πίεση των βουλευτών και τη ζημιά που γίνεται στον τουρισμό και τις αεροπορικές συγκοινωνίες, φαίνεται να προσανατολίζεται είτε στη χαλάρωση του μέτρου είτε στην εγκατάλειψή του.
Τουλάχιστον 22 συντηρητικοί βουλευτές έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με το μέτρο και έστειλαν επιστολή μαζί με συναδέλφους τους από την Αντιπολίτευση στον υπουργό Μεταφορών, με την οποία ζητάνε να δημιουργηθούν αεροπορικές γέφυρες χωρίς καραντίνα με τουριστικούς προορισμούς.
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο, επιβάτες που φθάνουν στη Βρετανία μετά τις 8 Ιουνίου, αντί για την καραντίνα των 14 ημερών να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ ώστε να διαπιστώνεται εντός 20 λεπτών αν έχουν κορωνοϊό.
Ζήτημα όμως για τους Βρετανούς δεν είναι μόνο όσοι φθάνουν στη χώρα, αλλά πώς θα συμπεριφερθούν απέναντί τους και οι χώρες με χαμηλότερα κρούσματα, όπως η Ελλάδα.
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει τη Βρετανία στη λίστα με τις χώρες από τις οποίες επιτρέπονται αφίξεις, είχε εκτενή κάλυψη στα βρετανικά μέσα, κάτι που αντιμετωπίστηκε ως ένα πολύ δυσάρεστο νέο για τις θερινές διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό.