Αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας βρίσκονται πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς η αναστολή συμβάσεων και η εκ περιτροπής εργασία συνθέτουν ένα ζοφερό εργασιακό σκηνικό. Μιλώντας στο MEGA, η γενιά της καραντίνας εκφράζει τους φόβους και τις αγωνίες της.
Φόβος και ανασφάλεια σκιάζουν την αγορά εργασίας, καθώς πολλαπλασιάζονται οι εκτιμήσεις για εκτίναξη του αριθμού των ανέργων. Μετά από 10 χρόνια κρίσης και μισθούς μνημονίων, οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με μειωμένους μισθούς και νέες ευέλικτες μορφές εργασίας, αλλά και την ανεργία που δημιούργησε η πανδημία.
Η Λυδία Τερζάκη εργαζόταν ως εποχικός υπάλληλος σε ξενοδοχείο, η ενημέρωση που έχει μέχρι τώρα από το ξενοδοχείο που εργαζόταν είναι από 1 Ιουλίου και βλέπουμε.
«Είναι δύσκολο».
Ο Λευτέρης Βάσσος ασχολείται με κήπους και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Η πανδημία τον βρήκε στα πρώτα του βήματα.
«Οι πελάτες δεν πληρώνουν, έχουμε πρόβλημα».
Η Ιωάννα Θάνου είναι δικηγόρος και το μήνα Απρίλιο έπρεπε να τα βγάλει πέρα με το επίδομα των 600 ευρώ, ενώ για το Μάϊο που βρισκόταν ακόμη σε αναστολή, δεν δικαιούται κανένα επίδομα.
Η Βάσω Μιχελή είναι φοιτήτρια και στον ελεύθερο χρόνο της δουλεύει περιστασιακά ως σερβιτόρα. Η απάντηση του εργοδότη της είναι «περίμενε».
Μια πρώτη εικόνα για το πόσο μεγάλη ζημιά έχει προκαλέσει η κρίση του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία, αναμένεται να δοθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στις 4 Ιουνίου, καθώς θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για την ανεργία Μαρτίου.