Η οργή των Αμερικανών για τον θάνατο του Φλόιντ δεν λέει να κοπάσει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένας ακόμη διαδηλωτής έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών στο Μπρούκλιν ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 10.
Οι διαδηλωτές αψηφούν επιδεικτικά την εντολή Κουόμο για απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Νέα Υόρκη που είναι σε ισχύ έως τις 8 Ιουνίου.H Eθνοφρουρά είναι παρούσα και σε ετοιμότητα σε περισσότερες από 13 πολιτείες με τον Τραμπ να έχει απειλήσει ότι θα επιβάλλει τον νόμο με τον στρατό.
Στο Σιάτλ η αστυνομία έκανε χρήση πυρών κρότου λάμψης και δακρυγόνων προσπαθώντας να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος που διαδήλωσε κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων.
Στην Ουάσιγκτον η πολιορκία του Λευκού Οίκου συνεχίζεται. Κάποιοι διαδηλωτές έριξαν πλαστικά μπουκάλια στους αστυνομικούς, η πλειοψηφία όμως διαδήλωσε ειρηνικά.
Στην Καλιφόρνια πολίτες χρησιμοποίησαν ένα γερανό για να παραβιάσουν και να λεηλατήσουν εμπορικό κατάστημα. Οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Στη Νέα Υόρκη, μεγάλα καταστήματα και εταιρείες αποτέλεσαν επίσης στόχο βανδαλισμού και λεηλασιών με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να λάβουν δραστικότερα μέτρα για τις ημέρες που έρχονται. Οι διαδηλώσεις πάντως αν και είχαν μεγάλο παλμό ήταν ειρηνικές.
Στο Ντένβερ ο αρχηγός της αστυνομίας συμμετείχε στις διαμαρτυρίες σχηματίζοντας με διαδηλωτές αλυσίδα.
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην 8η Ιουνίου οπότε έχει προγραμματιστεί η δίκη του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ασυνήθιστες εικόνες έρχονται και από το Χόλιγουντ, καθώς η διάσημη Λεωφόρος της Δόξας έχει καταληφθεί από οχήματα του αμερικανικού στρατού. Οι πορεία διαμαρτυρίας πάντως ήταν ειρηνική.
Στο Πόρτλαντ χιλιάδες διαδηλωτές ξάπλωσαν μπρούμητα στο έδαφος με τα χέρια τοποθετημένα πίσω αναπαριστώντας έτσι τη θέση στην οποία βρισκόταν ο Τζόρτζ Φλόιντ κάτω από το γόνατο του αστυνομικού τα τελευταία λεπτά της ζωής του.
Στη Μινεάπολη, την πόλη όπου ξεκίνησε το κίνημα, υπάρχει έντονη παρουσία της αστυνομίας και της εθνοφρουφράς ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την ίδια στιγμή ο κυβερνήτης της πολιτείας της Μινεσότα ανακοίνωσε εκστρατεία για να «ξεριζώσει» τον συστημικό ρατσισμό από την αστυνομία, κάτι που δέχθηκαν θετικά οι διαδηλωτές και φάνηκε να κατευνάζει λίγο τα πνεύματα.
Στην πολιτεία, οι γειτονιές θυμίζουν βομβαρδισμένη πόλη. Οι σκηνές παραπέμπουν σε εμπόλεμες εικόνες δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους. Αυτό που αναδείχθηκε από τη στάχτη της Μινεάπολης είναι ένα μεγάλο κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου λευκοί και Αφροαμερικανοί διαδηλωτές και ακτιβιστές εργάζονται μαζί για να φέρουν τρόφιμα, καφέδες, νερά και να τα μοιράσουν δωρεάν στον κόσμο. Κοινός παρονομαστής είναι η οργή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.