Τις μεγάλες πληγές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έφεραν στην επιφάνεια τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς αποκαλύφθηκε σε όλο το μέγεθος του το πρόβλημα των υποδομών. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί διερωτώνται πλέον πώς τα γερασμένα κτιριακά συγκροτήματα θα ανταποκριθούν στις ανάγκες του Σεπτεμβρίου, όταν στις σχολικές αίθουσες θα βρίσκονται πλέον περισσότερα παιδιά...
Η εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοιού στα σχολεία αποκαλύπτει ή μεγεθύνει τα σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση.
Ακατάλληλα παλαιά κτίρια,μικρές αίθουσες,160.000 εκπαιδευτικοί εκ των οποιων οι 40.000 περιπλανώμενοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι για 1,5 εκ μαθητές
Καθαρίστριες που έχουν φθάσει στα όρια τους. Και είναι εκείνες στις οποίες στηρίζονται σε μεγάλο μέρος τα περιφημα μετρα υγιεινής στις εκπαιδευτικές μονάδες.
Η κατάσταση θα είχε ξεφύγει από τον ελεγχο λενε εκπαιδευτικοί και γονείς εάν η προσέλευση των μαθητων στη δευτεροβάθμια δεν ήταν μειωμένη και αγγιζε το 80-85% όπως συνέβη στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία όπου όμως είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα ολοήμερα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.
Η νηπιαγωγός Φωτεινή Σούφερη εργάζεται στο 27ο νηπιαγωγείο Περιστερίου που μοιράζεται την ιδια αυλή με άλλο ένα νηπιαγωγείο κι ένα δημοτικό σχολείο.
Στην τάξη σήμερα ήταν 6 από τα 9 παιδιά. Δεν θέλει καν να σκεφτεί τι θα συμβεί αν βρίσκονταν με τις συνθήκες της πανδημίας 25 νήπια σε μια τάξη με μια και μοναδική εκπαιδευτικό.
Γρίφος είναι η επόμενη χρονιά για τη λειτουργία των σχολείων εάν εξακολουθήσουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας χωρις να υπάρξουν γενναίες επενδύσεις στην εκπαίδευση.