Οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται και πέραν των αμερικανικών συνόρων, στην Ευρώπη, μάλιστα, η αλληλεγγύη στους Αφροαμερικανούς συνδυάζεται με την καταδίκη της ευρωπαϊκής ρατσιστικής παράδοσης. Στο Μπρίστολ το πλήθος πέταξε στο ποτάμι το άγαλμα ενός διαβόητου δουλέμπορου του 17ου αιώνα, ενώ στις Βρυξέλλες, στο στόχαστρο των διαδηλωτών μπήκε το άγαλμα του πρώην βασιλιά Λεοπόλδου του ‘Β, του αποκαλούμενου και σφαγέα του Κονγκό.
Στο λιμάνι του Μπρίστολ κατέληξε το άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον, διαβόητου δουλέμπορου του 17ου αιώνα και ευεργέτη της βρετανικής πόλης.
Νωρίτερα, το πλήθος που συμμετείχε στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις είχε γκρεμίσει το άγαλμα από το βάθρο του και το περιέφερε στους δρόμους της πόλης. Ο Κόλστον είχε ηγετικό ρόλο στη μοναδική επίσημη εταιρεία δουλεμπορίου της εποχής, που μετέφερε χιλιάδες Αφρικανούς στα σκλαβοπάζαρα της Αμερικής.
Στο Λονδίνο, θύμα βανδαλισμού έπεσε το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Ήταν ρατσιστής, έγραψαν διαδηλωτές. Μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου αποδοκίμασε τη βεβήλωση επισημαίνοντας το ρόλο που έπαιξε ο Τσώρτσιλ στη συντριβή του ναζισμού.
Στις Βρυξέλλες, στο στόχαστρο των διαδηλωτών μπήκε το άγαλμα του πρώην βασιλιά Λεοπόλδου του ‘Β, του αποκαλούμενου και σφαγέα του Κονγκό.
Στην αμερικανική πολιτεία της Βιρτζίνια, ο κυβερνήτης υποσχέθηκε ότι θα απομακρύνει από κεντρική λεωφόρο του Ρίτσμοντ το τεράστιο άγαλμα του στρατηγού Λη, διοικητή του στρατού των νοτίων στον Αμερικανικό Εμφύλιο.