Η Άννα μετά από 8 χρόνια γάμου, περιμένουν με τον σύζυγο της το πρώτο τους παιδί. Είναι ένα από τα θαύματα της καραντίνας.
Νέες γυναίκες που δυσκολευόντουσαν να κάνουν παιδί, ένιωσαν τη συγκίνηση στο άκουσμα του χτύπου της καρδιάς του μωρού τους.
Η χαλάρωση από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, έδωσε χρόνο σε αρκετά ζευγάρια να έρθουν πιο κοντά με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εγκυμοσύνες την περίοδο της καραντίνας.
Η Μαρία και ο Αχιλλέας περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι. Αν και στην αρχή είχα μια ανησυχία για την εγκυμοσύνη της Μαρίας την περίοδο του κορωνοϊού, σιγά σιγά με τη βοήθεια του γιατρού τους, κατάφεραν να προσαρμοστούν στην νέα κανονικότητα.
Εκτός από την επισκέψεις στον γυναικολόγο, αυξήθηκαν και οι πωλήσεις των τεστ εγκυμοσύνης.
Οι μέλλουσες μητέρες πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και ανυπομονούν για το πρώτο τους παιδί.
Κλείστηκαν σπίτι και έφτιαξαν οικογένεια
Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Βασίλης Κελλάρης, γυναικολόγος αναπαραγωγής, αναφορικά με την αύξηση που παρατηρήθηκε στις εγκυμοσύνες κατά την καραντίνα.
«Τα νούμερα είναι ιλιγγιώδη και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εν μέσω καραντίνας, βάσει στοιχείων που έχουμε από τη UNICEF αλλά και από τον ΠΟΥ αναμένουμε να έχουμε 116 εκατ. γεννήσεις μωρών παγκοσμίως. Είναι μεγάλη η αύξηση. Οι Ινδοί είναι πρωταθλητές με 20 εκατ., ακολουθούν οι Κινέζοι με 13,5 εκατ. και οι Αμερικάνοι έρχονται τελευταίοι σχεδόν με 3,3 εκατ. εγκυμοσύνες κατά τη διάρκεια της καραντίνας», σημείωσε ο κ. Κελλάρης.
Στην κάμερα του LIVE NEWS μίλησε και η νεαρή μέλλουσα μητέρα Γεωργία Τσίφη, η οποία συνέλαβε το μωράκι της κατά την περίοδο της καραντίνας.
«Καραντινάκι και το δικό μας. Πήγε καλά η καραντίνα. Ήρθαμε πολύ κοντά με τον άντρα μου. Χαλαρώσαμε, δεθήκαμε συναισθηματικά. Η χαλάρωση της καθημερινότητας, η αφαίρεση των προβλημάτων, το ότι δεν δουλεύαμε πολύ και οι δύο, βοήθησαν. Είναι το πρώτο μου παιδί και είναι κοριτσάκι», είπε η κ. Τσίφη.