Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο δικηγόρος της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, Σάκης Κεχαγιόγλου.
«Είναι η τέταρτη μέρα κατά την οποία δεν κοιμάται και δεν τρώει. Δεν προσπαθώ να προκαλέσω οίκτο δημόσιο, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Η ψυχολογική και σωματική της κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη και επιβαρύνεται μέρα με την ημέρα», σημείωσε ο κ. Κεχαγιόγλου αναφορικά με την κατάσταση της πελάτισσάς του.
«Υπάρχει αποστασιοποίηση και απομάκρυνση από όλη την υπόθεση. Την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε έξω από το γραφείο του ανακριτή και του εισαγγελέα, η εικόνα της ήταν άθλια. Μου τηλεφώνησαν τα αδέρφια της και μου ζήτησαν να αναλάβω την υπεράσπισή της. Και κατόπιν το έκανε και η ίδια. Έξω από το γραφείο του ανακριτή προσπαθούσε να βγάλει τις χειροπέδες, σε σημείο που μάτωσε τα χέρια της. Η άρνηση αποτυπωνόταν στη σύλληψή της και στη καταστροφή της ζωής της, στην περιπέτεια στην οποία περνούσε. Φυσικά υπάρχει η καταστροφή της ζωής του θύματος. Εκφράζω τη συμπάθεια, τη συμπαράστασή μου, στην τραγική οδύνη που έχει αυτή η κοπέλα που άλλαξε η ζωή της από τη μία μέρα στην άλλη», συνέχισε ο κ. Κεχαγιόγλου.
Αναφορικά με τα κίνητρα της 35χρονης, ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι «γνωρίζω το φάκελο της δικογραφίας. Διαγιγνώσκω το κίνητρο μέσα από τα έγγραφα. Αλλά αυτό προϋποθέτει τη δική της συνεργασία, τις δικές της εξηγήσεις. Είναι θέμα αξιοπρέπειας να δέχεσαι κάποια πράγματα της δικογραφίας τα οποία είναι οφθαλμοφανή. Υπάρχει αποστασιοποίηση και απομάκρυνση από την πλευρά της, ότι δεν την αφορά. Δεν θέλει να αντιμετωπίσει τη δικογραφία και τις συνέπειες. Όχι την προφυλάκισή της, που είναι απολύτως βέβαιη. Αν δεν προφυλακιστεί θα είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στην καριέρα μου».
«Είχε πλήρη άρνηση αρχικά και στο θέμα της επικοινωνίας με την οικογένειά της. Δεν ήθελε να μιλήσει με τους γονείς της ή τα αδέρφια της στο τηλέφωνο. Επειδή διέγνωσαν οι αστυνομικοί που την κρατούν και μία ψυχολόγος που την παρακολουθεί αυτοκαταστροφικές τάσεις, θέλησα από ανθρωπιστική άποψη να τη στηρίξω, εφόσον ζήτησε τη βοήθειά μου, και εφόσον μόνο εμένα μπορεί να δει», συνέχισε στο ίδιο θέμα.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος ότι μπορεί να προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό της, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι «αυτή ήταν η εικόνα που είχα και αυτών που την συνόδευαν. Αλλά τη δεύτερη ημέρα ήταν πιο ήρεμη από την πρώτη και δέχτηκε να δει τον αδερφό της. Θα την δω και μόλις φύγω από εδώ. Είναι κατατονικό άτομο. Εκεί που κλαίει, εκεί σταματάει. Της είπα ότι θα προφυλακιστεί. Είπε απλώς ότι πλέον “εμένα η ζωή μου έχει τελειώσει”. Αυτό δείχνει ίσως την παραίτηση από τη ζωή την οποία ήξερε. Ίσως περνώντας οι μέρες και συνειδητοποιώντας το τι συμβαίνει ήλπιζα ότι θα οδηγούμασταν σε μια άλλου είδους αντιμετώπιση. Αν συμβεί αυτό στο αποψινό μας ραντεβού, αυτό μένει να αποδειχθεί».
Σε ό,τι αφορά στο γιατί η 35χρονη κράτησε την περούκα, και την τηλεκάρτα, ο κ. Κεχαγιόγλου σημείωσε ότι «από τη μία πλευρά θεωρείται οργανωμένη ψύχραιμη, προγραμματισμένη, κάνει σχέδιο, τσεκάρει, κάνει πρόβες, και από την άλλη μεριά είναι μια τελείως ερασιτεχνική και παιδιάστικη πράξη. Αυτό δημιουργεί μια εικόνα αντιφατική και διαταραχής».
«Κατηγορούμαι από πολλούς, με την κλασική φράση ότι “πάει να την βγάλει τρελή για να την σώσει”. Αν κριθεί με πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει, ακαταλόγιστη, ότι δεν μπορεί να της καταλογιστεί η πράξη την οποία μένει να αποδειχτεί αν την έπραξε, για να είναι ένοχη πρέπει να καταλογίζεται η πράξη. Αν έχει το ακαταλόγιστο, κρίνεται αθώα από το δικαστήριο και εγκλείεται σε ψυχιατρείο με αόριστο εγκλεισμό. Στην ανώτερη ποινή που προβλέπεται αν καταδικαστεί με τις ισχύουσες διατάξεις είναι να εκτίσει 3-4 χρόνια. Είναι καλύτερο να κριθεί ακαταλόγιστη με αόριστο εγκλεισμό στο ψυχιατρείο, ή να καταδικαστεί και να εκτίσει 3-4 χρόνια την ποινή της;», τόνισε ο κ. Κεχαγιόγλου.
«Της ζήτησα να πει την αλήθεια για να υπάρξει κάθαρση. Και για την κοπέλα, το θύμα, και για την ίδια», κατέληξε ο κ. Κεχαγιόγλου.