Νέες πληροφορίες για την οργάνωση και την εφαρμογή της επίθεσης με βιτριόλι έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα.
Η 35χρονη φερόμενη ως δράστρια, η οποία έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας, φαίνεται πως είχε σχεδιάσει «άριστα» και μεθοδικά την αποτρόπαια πράξη της.
Ωστόσο, κάποια λάθη, πρόδωσαν την άρτια οργάνωση του εγκλήματος και οδήγησαν τις αρχές στα ίχνη και συνακόλουθα στη σύλληψή της.
Ειδικότερα, εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός της έμμονής που παρουσίαζε η ύποπτη με το θύμα, καθώς παρακολουθούσε το σπίτι της, τη δουλειά της, τη ζωή της, είχε «χαρτογραφήσει» κυριολεκτικά και μεταφορικά κάθε κίνηση της Ιωάννας.
«Οι εμμονικοί άνθρωποι κοιμούνται και ξυπνάνε με το πρόβλημα που τους απασχολεί» εξηγεί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.
«Τα εμμονικά άτομα λειτουργούν οξύμωρα. Σε κάποια σημεία λειτουργούν με άριστο επαγγελματισμό όμως και κάνουν και τεράστια λάθη» προσθέτει.
Στο ερώτημα γιατί η δράστρια επέλεξε τον τόπο εργασίας του θύματος για να τελέσει την εγκληματική της πράξη, ο ερευνητής εξήγησε πως «συνήθως το σπίτι βολεύει για κακόβουλη πράξη περισσότερο, από ότι βολεύει ο χώρος διασκέδασης ή εργασίας. Όμως εν προκειμένω φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να εγκλωβιστεί στη γειτονιά, ενώ θα υπήρχαν μαρτυρίες αλλά και άνθρωποι που είχαν ξανά δει ύποπτη κινητικότητα».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η 35χρονη τοποθέτησε Gps στο αυτοκίνητο του θύματος, ο ο ερευνητής επισημαίνει ότι «πρόκειται για πράξη που γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Βάζουν ισχυρό μαγνήτη στο gps και το τοποθετούν στον προφυλακτήρα ή κάτω από το φτερό μιας ρόδας».
Από την πλευρά της, η Κλινική Ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, επιχειρώντας να αναλύσει το υπόβαθρο της πράξης της δράστριας, υπογραμμίζει πως αυτή μπορεί να εδράζεται και σε μη ψυχιατρικές διαταραχές.
«Αυτή η πράξει μπορεί να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο φάσμα παθολογίας ή μη. Αλλά αν δεν υπάρξει εξέταση και μια κλινική εικόνα του περιστατικού δεν μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα» τονίζει για το λεγόμενο ψυχολογικό προφίλ της 35χρονης.