Στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι, η άτυχη Ιωάννα, βάζει μέσω των συνηγόρων της το δικό της στίγμα στις εξελίξεις. Νιώθει μια πρώτη δικαίωση για τη σύλληψη της 35χρονης που κατηγορείται ότι την περιέλουσε με καυστικό υγρό, αναμένει ωστόσο μια συγγνώμη, που ακόμα δεν έχει έρθει.
Τη δική της «μάχη» θα δώσει ενώπιον των δικαστικών αρχών για να βρει τη δικαίωση η 34χρόνη Ιωάννα, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Δια μέσω των δικηγόρων της, Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, υπέβαλε σήμερα δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.
Ηθική δικαίωση
Από την στιγμή που έμαθε για την προφυλάκιση της 35χρόνης, η Ιωάννα ένιωσε μία πρώτη ηθική δικαίωση. Ωστόσο, ανέμενε και μία συγνώμη που δεν ήρθε ποτέ.
Την ίδια στιγμή, η 35χρόνη κατηγορούμενη για την επίθεση σε βάρος της πέρασε τη δεύτερη ημέρα της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Μόνη της, χωρίς να λέει πολλά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στον ειδικό χώρο που της παραχωρήθηκε.
Σήμερα είχε τον πρώτο της προαυλισμό μάλιστα.Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δεχθεί επίσκεψη από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Προς το παρόν πάντως από την πλευρά της της υπεράσπισης της δεν έχει υποβληθεί αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Μικρές ποινές προβλέπει ο ποινικός κώδικας
Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σχολιάζοντας στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για τις ποινές που επιβάλλονται για αυτές τις υποθέσεις.
«Οι υποθέσεις αυτές απασχολούν την κοινή γνώμη και εγείρουν το περί κοινού δικαίου αίσθημα, όμως θα πρέπει κανείς να τις βλέπει με ψυχραιμία και να παίρνει τις όποιες αποφάσεις, για τις όποιες αλλαγές μέσα από μια γενικότερη φιλοσοφία που διέπει τον νέο Π.Κ.»
Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα έχει τεθεί ενώπιον της επιτροπής που παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον νέο Ποινικό Κώδικα.