Διττός προβληματισμός επικρατεί στο κλάδο των ξενοδόχων στην Ελλάδα.
Η μειωμένη ζήτηση τουριστών από εσωτερικό και εξωτερικό σε συνδυασμό με την συντήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό, δημιουργούν μια δύσκολη εξίσωση για όσους δραστηριοποιούνται στα των ξενοδοχείων.
Οι άνθρωποι του κλάδου εκφράζουν ενστάσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εστιάζοντας σε δύο πτυχές τους. Αφενός, στο θέμα των γιατρών και αφετέρου στη λειτουργία των συνεδριακών κέντρων εντός των ξενοδοχείων.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, σε ξενοδοχεία με περισσότερα από 50 δωμάτια χρειάζεται γιατρός. Το μηνιαίο κόστος για έναν γιατρό ο οποίος θα παράσχει τηλεϊατρική υπηρεσία «και αν χρειαστεί θα πρέπει να εξετάσει το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού» ανέρχεται στα 1000 ευρώ.
Ως εκ τούτου, οι ξενοδόχοι ζητούν «μια ορθολογικότερη χρέωση» αλλά και εξασφάλιση επάρκειας ιατρικού προσωπικού, καθώς από τα περίπου 10.000 ξενοδοχεία της χώρα, τα μισά είναι άνω των 50 κλινών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, γεννάται το ερώτημα τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία που διαθέτουν λιγότερα από 50 δωμάτια, σε ότι αφορά το θέμα του γιατρού.
Σχετικά με την δεύτερη ξενοδοχειακή «ένσταση», αυτή έχει να κάνει με το ότι παραμένουν κλειστές οι συνεδριακές αίθουσες των ξενοδοχείων, ενόσω, σχεδόν ολόκληρη η οικονομική ζωή του τόπου έχει επανέλθει σε δράση.