Ο αναβληθείς ανασχηματισμός ήταν το αντικείμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης που είχαν στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» ο βουλευτής ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Μαργαρίτης.
Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως όλες οι αποφάσεις βρίσκονται στο χέρι του πρωθυπουργού και είπε πως εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων που θα αποφασίσει ο Κ. Μητσοτάκης «η κυβερνητική μηχανή συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της».
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Μπάρκας μίλησε από την πλευρά του για «απίστευτο και επικών διαστάσεων μπάχαλο».
Σημείωσε πως σε μια περίοδο δύσκολη για την οικονομία, η παλινδρόμηση σχετικά με τον ανασχηματισμό, οδηγεί τους υπουργούς σε μια «παύση» έργου. Ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά σε περιπτώσεις υπουργών που φέρονται προς μετακίνηση, μεταξύ των οποίων, όπως είπε, οι κ.κ. Βρούτσης, Θεοχάρης και Πέτσας.
Ο κ. Μαργαρίτης σχολίασε πως τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στο «κους κους» του ανασχηματισμού, την στιγμή που θα έπρεπε να είναι στραμμένα στην σημασία της συνάντησης Μητσοτάκη – Νετανιάχου και τις ελληνοισραηλινές σχέσεις.
«Δυστυχώς για την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα του ανασχηματισμού και ο ίδιος το έκλεισε» είπε, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «επικοινωνιακό φάουλ».
Για τα ακίνητα του κ. Δ. Παπαδημούλη
Για την αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ακίνητα του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη, ο κ. Μπάρκας σχολίασε ότι ο κ. Παπαδημούλης έχει απαντήσει και δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.
Υποστήριξε μάλιστα πως η συζήτηση πέριξ του κ. Παπαδημούλη γίνεται για «να κρυφτούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες αυτών που έχουν προχωρήσει σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος».
Απαντώντας ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον κ. Μπάρκα για σύγχυση και αμηχανία και για λεκτικές πιρουέτες. Ένώ είπε πως η «γκρίζα εικόνα» του κ. Παπαδημούλη δεν είναι η μοναδική στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολίασε επίσης πως το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό.
Ενώ για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Μαργαρίτης τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως η περίπτωση Παπαδημούλη εντάσσεται σε αυτό που λέμε «ελίτ» και ο κόσμος βλέπει πολιτικούς -είτε δεξιούς είτε αριστερούς-με επιχειρηματικές δραστηριότητες.