Με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να συγκρούονται επί των διατάξεών του, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, δημιουργεί ωστόσο τριγμούς στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, καθώς στελέχη του κόμματος διαφωνούν με την υπερψήφισή του.
Με τις διαφωνίες στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής να κλέβουν την παράσταση, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.
Στο συντονιστικό όργανο του κόμματος τέσσερις βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις για το επί της αρχής «ναι» της Φώφης Γεννηματά στο νομοσχέδιο.
Πρόκειται για τους Χάρη Καστανίδη, Μιχάλη Κατρίνη, Γιώργο Μουλκιώτη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Πουλά οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν εκφράσει καμία πρόθεση καταψήφισης.
Το ΚΙΝΑΛ πάντως σε ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο: «Στην ουσία ξαναγράψαμε το νομοσχέδιο. Χωρίς το Κίνημα Αλλαγής θα περνούσε με την αρχική, αυταρχική μορφή του».
Το νομοσχέδιο σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί – επέμεινε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης δήλωσε από τη Βουλή την πεποίθησή του πως το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί «Θα εφαρμοστεί γιατί από μία διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε το λόγο όχι τα επεισόδια. Η Ελλάδα ανεστενάζει στα γήπεδα και ή Δημοκρατία μας στις συγκεντρώσεις».
Επίθεση στην κυβέρνηση και αιχμές για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας που θα ρυθμίζει το ζήτημα της αστικής ευθύνης του διοργανωτή.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.