Στα Βαλκάνια, όπου η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, οι κυβερνήσεις αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεση των πολιτών στα μέτρα περιορισμού που ανακοινώνονται. Στη Σερβία, το σχέδιο να μπει σε καραντίνα το Βελιγράδι εγκαταλείπεται, ενώ στη Ρουμανία επιχειρείται να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια για την επιβολή περιορισμών.
Ένα βήμα πριν τη λήψη αυστηρών περιορισμών βρίσκεται η Ρουμανία. Τις τελευταίες ημέρες στη χώρα καταγράφονται εκατοντάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Την ίδια ώρα περισσότεροι από 600 φορείς του βγήκαν από νοσοκομείο μετά την απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η καραντίνα ασθενών με ήπια ή χωρίς συμπτώματα δεν μπορεί να επιβάλλεται με απλό κυβερνητικό διάταγμα.
Δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι που επέστρεψαν από το εξωτερικό αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα. Οι περισσότεροι εργάζονται στην Ευρώπη, σε επιχειρήσεις όπως το εργοστάσιο κρεάτων στο Γκίτερσλο της Γερμανίας. Η κυβέρνηση περνά εσπευσμένα από τη Βουλή νέο νομοσχέδιο για την επιβολή της καραντίνας.
Χιλιάδες κάτοικοι του Βελιγραδίου διαμαρτυρήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ κατά της επαναφοράς των περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνησης.
Διαδηλωτές καλούσαν τον κόσμο να καθίσει κάτω για να αποφευχθούν νέα, βίαια επεισόδια.
Λίγες ώρες νωρίτερα η σερβική κυβέρνηση απέσυρε οριστικά τα σχέδια της να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα. Περιοριστικά μέτρα όμως θα ληφθούν.
Από τη Δευτέρα θα επανέλθει και η καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Επαναφορά μέτρων και στη Βουλγαρία. Από σήμερα οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα γίνονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μπαρ και ντίσκο θα λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους ενώ γάμοι, βαπτίσεις και πάρτι αποφοίτησης θα γίνονται σε πολύ στενό κύκλο.