«Μάχη» για να σβήσουν τις εστίες των κρουσμάτων που εξαπλώνονται ανησυχητικά σε διάφορες περιοχές της χώρας δίνουν οι υγειονομικές αρχές καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών προβληματίζουν.
Οι ασυμπτωματικοί φορείς μπορεί να μετατραπούν σε αθόρυβους υπερμεταδότες, διασπείροντας τον ιό στην κοινότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν περίπου 130 κρούσματα σε Έλληνες πολίτες που κανείς δεν ξέρει από πού κόλλησαν. (ΤΡΥΠΗΜΑ) Τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αττική, ενώ ορφανά κρούσματα εντοπίστηκαν και στη Θεσσαλονίκη.
Ένα 10χρονο αγόρι από τη Σερβία που παραθέριζε με τους γονείς του στη Θάσο, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Το παιδί δεν έχει συμπτώματα και η διάγνωση έγινε τυχαία, κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου.
Το περασμένο 24ωρο ο ΕΟΔΥ κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αναφέρθηκαν νέα κρούσματα σε περιοχές που υπάρχουν εντοπισμένες εστίες, όπως είναι η Ξάνθη, η Ροδόπη και η Καβάλα. Η Καστοριά, εξάλλου, μπήκε πρόσφατα ξανά στο χάρτη του κορωνοϊού, αφού έδωσαν κρούσματα μετά από πολύ καιρό που ήταν καθαρές.
Αρνητικά βγήκαν και τα 85 δείγματα που είχε πάρει ο ΕΟΔΥ από Σέρβους παραθεριστές, στην Αιδηψό. Σε εκκρεμότητα, ωστόσο, παραμένουν τα αποτελέσματα από 45 δείγματα Σέρβων στο Πευκί της Εύβοιας.