Τα νέα για το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ενθαρρυντικά, αν και θολό παραμένει το πότε το εμβόλιο θα φτάσει στην Ελλάδα.
Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών για το εμβόλιο της Οξφόρδης, με το ερώτημα πλέον να είναι το ποιες χώρες θα το πάρουν πρώτες.
Σίγουρα θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, και από εκεί και πέρα η ΕΕ και ο υπόλοιπος κόσμος θα χρειαστεί να παίξουν μια σκληρή παρτίδα πόκερ για το ποια χώρα θα το λάβει πρώτη και πόσες δόσεις.
Οι Έλληνες επιστήμονες εκτιμούν ότι για να φτάσει το εμβόλιο στη χώρα μας θα χρειαστεί ακόμη και ένας χρόνος.
Την ίδια ώρα, 11 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα πέντε από αυτά εισαγόμενα. Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 195.
Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Το εμβόλιο δείχνει να είναι αποτελεσματικό, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, καθώς όσοι συμμετείχαν στις δοκιμές ανέπτυξαν αντισώματα στον ιό, αλλά και λευκοκύτταρα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το εμβόλιο φαίνεται επίσης να είναι ασφαλές, καθώς δεν υπήρξαν σημαντικές επιπλοκές. Στο επόμενο στάδιο των δοκιμών αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 10 χιλιάδες άτομα.
Ελπίδες για το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Παράθυρο ελπίδας για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα νικήσει τον κορωνοϊό άνοιξε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σύμφωνα με την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση, το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ανεκτό από τον οργανισμό και περισσότερα από 10.000 άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο δοκιμών.
Ελπίδες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Οι δοκιμές που έγιναν σε 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο οδήγησε στην δημιουργία αντισωμάτων και λευκών κυττάρων που καταπολεμούν τον κορΩνοϊό.
Η Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν από το επιστημονικό περιοδικό Lancet.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, λίγο πριν την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης επιχείρησε πάντως να φανεί συγκρατημένος.
Την ίδια ώρα ένα πειραματικό φάρμακο από το πανεπιστήμιο του Southampton φρενάρει τον κορωνοϊό.
Η θεραπεία βασίζεται σε μια αντιϊκή πρωτεΐνη που παράγεται στους πνεύμονες και μπορεί να ανακόψει την επιθετική πορεία του κορωνοϊού σε ποσοστό πάνω από 79%.