Μια κινητή «βόμβα» αποτελούν για τους ελληνικούς δρόμους τα ανασφάλιστα οχήματα.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, ανέρχονται σε 586.000, ενώ εκτός των άλλων, αποτελούν και πληγή για την οικονομία.
Κι αυτό, γιατί, για 600 περιπτώσεις συγκρούσεων με ανασφάλιστα οχήματα, το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει δαπανήσει 11,5 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων οφείλεται η μη εφαρμογή του νόμου του 2013.
Ακόμα, όπως πρόσθεσε, σε σύγκρουση με ανασφάλιστο όχημα, ο οδηγός του άλλου οχήματος, θα λάβει αποζημίωση μετά από πέντε με έξι χρόνια.
Το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων έχει και μια σαφή κοινωνική πτυχή, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, συνήθως όσοι εγκαταλείπουν στα τροχαία ατυχήματα, έχουν ανασφάλιστα οχήματα.
Οι ευρωπαϊκοί πόροι ανάκαμψης
Σχολιάζοντας τη χθεσινή συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το συνολικό πακέτο ύψους 72 δισ. που θα αντλήσει η ελληνική οικονομία συνολικά, έκανε λόγο για απόφαση που θα είναι μελλοντικά χρήσιμη.
«Όμως τα λεφτά θα έρθουν σε έναν χρόνο. Και η οικονομία τώρα έχει πολλά θέματα» σημείωσε.
Ως εκ τούτου, και με τους υπολογισμούς να λένε για περισσότερα από 100.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος στήριξης των επιχειρήσεων.
«Η επιδότηση εργασίας στηρίζει και εργαζομένους και επιχειρήσεις» ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να διευθετηθεί και το ζήτημα της ρευστότητας για τις επιχειρήσεις.