Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο ανακριτής ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ο δικαστικός λειτουργός επαναφέρει το αίτημά του για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου.
Στο έγγραφό του ο ανακριτής, κεπικαλούμενος όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας , αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του Δ. Λιότσιου, την οποία ενεχείρισε και στον κ. Μαρνέρη, αναφέρει ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα , ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.
Στο έγγραφό του περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες , καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος.
Στον ανακριτή προσήλθε σήμερα ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων, Αντώνης Φούσας, προκειμένου να καταθέσει την οριστική πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου των οικογενειών των θυμάτων.
Όπως σημείωσε για να χαρακτηριστεί κακούργημα το αδίκημα πρέπει να υπάρχει δόλος και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενος δόλος, καθώς δε χρησιμοποιήθηκαν καθόλου τα ενάερια μέσα, αεροπλάνα κι ελικόπτερα.
«Και είναι ανεξήγητο γιατί δε χρησιμοποιήθηκαν και ειδικά όταν ξέρεις ότι η φωτιά τρέχει, ότι ο κόσμος δεν ειδοποιήθηκε, ότι οι οικισμοί δεν εκκενώθηκαν» πρόσθεσε.