Πύλη εισόδου του κορωνοϊού και ανοιχτή «πληγή» για την οικονομία, συνιστούν τα περίφημα πριβέ πάρτι που διοργανώνονται στη Μύκονο. Το θέμα που έφερε στην επιφάνεια το MEGA προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις επιχειρηματιών και κατοίκων, ενώ στη Μύκονο βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που δήλωσε ότι το νησί θα κρατηθεί με κάθε νόμιμο μέσο υγιές και ασφαλές.
Δυνατή μουσική, διάσημοι Dj, άφθονο αλκοόλ και όλα αυτά σε μυστικές τοποθεσίες της κοσμοπολίτικης Μυκόνου με αντίτιμο πολλές χιλιάδες ευρώ. Τα prive party σε βίλες της Μυκόνου είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για τις αρχές και τους ντόπιους επιχειρηματίες.
Οι διοργανωτές απευθύνονται σε πελάτες με γερά πορτοφόλια. Ο τιμοκατάλογος αλλάζει ανάλογα με τις παροχές του πάρτι. Η τιμή εισόδου ξεκινάει από 500 ευρώ, με τις καταναλώσεις να ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ.
Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη με τοπικούς φορείς
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε το πρωί με φορείς του νησιού και δεσμεύτηκε να καλύψει το νομικό κενό που δεν επιτρέπει στην αστυνομία να πραγματοποιήσει εφόδους και φυσικά να συλλάβει όσους παρανομούν.
«Έχουμε λάβει αποφάσεις και μέτρα τα οποία ήδη υλοποιούνται. Απευθύνω σε όλους τους Μυκονιάτες και κυρίως τους επιχειρηματίες μήνυμα αποφασιστικότητας ότι θα κρατήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο το νησί υγιές και ασφαλές», δήλωσε ο υπουργός.
Το κενό νόμου, ως προς τον έλεγχο των ιδιωτικών πάρτι, επισήμανε και ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας.
Μήνυμα με τις συντεταγμένες
Οι τοποθεσίες των πάρτι είναι μυστικές. Οι προσκεκλημένοι λαμβάνουν ένα μήνυμα με τις συντεταγμένες της βίλας λίγη ώρα πριν από την έναρξη προκειμένου να μην διαρρεύσουν στις αρχές.
Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι επιτήδειοι
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο Σταύρος Γρύμπλας, επιχειρηματίας του νησιού επισήμαινε πως οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το κενό του νόμου και οργανώνουν πάρτι.
«Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το κενό του νόμου».
Ο κ. Γρύμπλας τόνισε ότι στα πάρτι οι προσκεκλημένοι μπορεί να φτάνουν και τους 400, με τις χρηματικές συναλλαγές να γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τόσο το κράτος, όσο και οι τοπικές επιχειρήσεις να χάνουν αρκετά χρήματα.