Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε η πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Στη Μελβούρνη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στην εργασία τους ή να ψωνίσουν. Την ίδια ώρα, στη Γερμανία γιγαντώνεται το κίνημα των αρνητών της πανδημίας.
Είναι η τελευταία βόλτα των κατοίκων της Μελβούρνης πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που ίσχυαν μέχρι τώρα δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να ανακόψουν την αύξηση των κρουσμάτων. Σήμερα η καταγράφηκαν 671 νέες μολύνσεις και επτά θάνατοι και οι αρχές προκήρυξαν κατάσταση καταστροφής.
Από σήμερα και για τις επόμενες έξι εβδομάδες, οι σχεδόν πέντε εκατομμύρια κάτοικοι της Μελβούρνης δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους από τις 8 το βράδυ έως τις 5 το πρωί εκτός αν πρόκειται να πάνε στην εργασία τους ή να φροντίσουν κάποιον συγγενή τους. Μόνο ένα άτομο ανά οικογένεια θα μπορεί να βγαίνει για ψώνια μια φορά την ημέρα σε απόσταση που δεν θα ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα από το σπίτι τους. Η άθληση θα επιτρέπεται για μια ώρα την ημέρα.
Μεγάλες ουρές μπροστά στα σούπερ μάρκετ σχηματίστηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων. Οι πελάτες, που περίμεναν υπομονετικά και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, άφησαν πίσω τους άδεια ράφια παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά και τα εστιατόρια θα συνεχίσουν να διανέμουν φαγητό στα σπίτια.
Την ώρα που στην Αυστραλία τέθηκε σε εφαρμογή το σκληρότερο μέχρι στιγμής μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στη Γερμανία διαμορφώνεται ισχυρό κίνημα αρνητών της πανδημίας.
Χωρίς μάσκες προστασίας και μη τηρώντας καμία απόσταση μεταξύ τους, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Μεταξύ τους ήταν πολλοί πολέμιοι του εμβολιασμού ενώ τα πλακάτ που κρατούσαν αναπαρήγαγαν τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για την πανδημία που μέχρι στιγμής μετρά σχεδόν 700 χιλιάδες θύματα παγκοσμίως.