Να ξαναστήσουν τη ζωή τους μέσα από τα συντρίμμια επιχειρούν οι Λιβανέζοι μόλις 48 ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη που ισοπέδωσε χιλιάδες σπίτια και άφησε άστεγους τουλάχιστον 300.000 πολίτες. Μια οικογένεια έζησε τον τρόμο την ώρα ερχόταν στη ζωή ένα από τα παιδιά της . Συγκινούν οι εικόνες μιας ηλικιωμένης γυναίκας που παίζει πιάνο μέσα στα χαλάσματα.
Το απόγευμα της Τρίτης, η Εμανουέλ οδηγείται στην αίθουσα τοκετών του νοσοκομείου του Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό. Ο σύζυγός της καταγράφει τις στιγμές, έτοιμος να απαθανατίσει τον ερχομό του παιδιού τους. Αντ’ αυτού, καταγράφει εικόνες καταστροφής.
Μιάμιση ώρα μετά την τραγωδία, το ζευγάρι των Λιβανέζων απέκτησε έναν υγιέστατο γιο. Τον ονόμασαν Ζορζ, προς τιμήν του νοσοκομείου, που λόγω των καταστροφών που υπέστη δεν λειτουργεί πια.
Ως ηρωίδα κηδεύτηκε η Σαχάρ Φαρές. Η μόλις 25 ετών διασώστρια και μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βηρυτού, έχασε τη ζωή της κατά της διάρκεια της έκρηξης στο λιμάνι, όπου είχε σπεύσει με τους συναδέλφους της. Τραγική φιγούρα ο αρραβωνιαστικός της, που αγκάλιαζε το φέρετρο, κρατώντας ένα ρούχο της στο χέρι του.
Μετρούν τις πληγές τους
Οι κάτοικοι της Βηρυτού προσπαθούν να συνέλθουν και να ξεκινήσουν τη ζωή τους και πάλι, περικυκλωμένοι από σπασμένα τζάμια και συντρίμμια και χιλιάδες. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια και τις δουλειές, που συντηρούσαν τις οικογένειές τους.
Αντοχή και ελπίδα είναι δύο λέξεις που ακούγονται συχνά στον Λίβανο και βρίσκουν την έκφρασή τους στην εικόνα της 79χρονης Μέι Αμπούντ Μέλκι που παίζει πιάνο μέσα σε ένα σκηνικό καταστροφής.
Το πιάνο είναι ένα από τα λίγα αντικείμενα στο διαμέρισμά της που έχει μείνει στη θέση του. Τα τζάμια είναι σπασμένα και οι τοίχοι έχουν γεμίσει τρύπες, όμως εκείνη παίζει την αγαπημένη της μελωδία, σε έναν φόρο τιμής προς όσους έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη, αλλά και για να δώσει ελπίδα σε όσους την έχασαν σε αυτή την τραγωδία.