Το πώς διαμορφώνεται το εργασιακό τοπίο εν μέσω κορωνοϊού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής MEGA Σαββατοκύριακο, το πρωί της Κυριακής (6/9) με φόντο το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή στην Βουλή, στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων για το Φθινόπωρο.
Όπως τόνισε η εργατολόγος Μαρλέν Ασημακοπούλου το σκηνικό στο εργασιακό τοπίο, έχει αλλάξει άρδην με τα περισσότερα προβλήματα να δημιουργούνται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, καθώς στο Δημόσιο το περιβάλλον είναι πιο προστατευμένο.
Οι επιθεωρήσεις εργασίας θα πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πολλές καταγγελίες καθώς κλυδωνίζονται τα ήδη «λαβωμένα» εργασιακά δικαιώματα, υποστήριξε η ίδια
ενώ μίλησε για περιπτώσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι συχνά φτάνουν στα όρια της παραίτησης λόγω των κακών εργασιακών συνθηκών και σχέσεων.
Μεταξύ άλλων η κ. Ασημακοπούλου υπογράμμισε ακόμα πως η επιθεώρηση εργασίας θα πρέπει να αντιδρά άμεσα σε καταγγελίες εργαζομένων καθώς μια παρέμβαση σε δεύτερο χρόνο χάνει τον ουσιαστικό σκοπό της ενώ προέτρεψε τους εργαζόμενους, να μην κάνουν τίποτα σε προφορικό επίπεδο, αλλά να φροντίζουν κάθε καταγγελία να είναι γραπτή, ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπόθεση.
Στο τραπέζι της εκπομπής ακόμα παρουσιάστηκαν αναλυτικά και τα 10 νέα μέτρα που επηρεάζουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς αλλά και άνεργους, για την στήριξη της αγοράς εργασίας.
Η κρίση στον τουρισμό
Μιλώντας στον αέρα της εκπομπή, η Ιωάννα Κοννάρη, εργαζόμενη στα τουριστικά μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπάλληλοι τουριστικών γραφείων
τονίζοντας πως το κράτος έχει τους έχει εξασφαλίσει μόνο μια δίμηνη επέκταση ανεργίας κι ένα επίδομα 800 ευρώ για δύο μήνες.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος τόνισε πως στη Ρόδο ο τουρισμός απασχολεί τους περισσότερους κατοίκους στο νησί, ενώ κάνοντας λόγο για μία χαμένη χρονιά στον τουρισμό, μίλησε για τα προβλήματα των εποχιακά απασχολούμενων.