Παρά την απαγόρευση της διαδήλωσης από τις αρχές λόγω κορωνοϊου τα κίτρινα γιλέκα κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας μετά από έξι μήνες. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια ενώ έγιναν και 154 συλλήψεις.Την ίδια στιγμή, στη Βρετανία οι νεαροί εξακολουθούν να μην πειθαρχούν στα μέτρα προστασίας και να συνωστίζονται στα μπαρ, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον για αυστηρό περιορισμό των συναθροίσεων στα 6 άτομα
Έξι μήνες μετά τα κίτρινα γιλέκα βρίσκονται ξανά στο δρόμο…σε μία περίοδο που η Γαλλία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δύο πλατείες στο Παρίσι, για τις οποίες είχαν δώσει άδεια οι αρχές.
Στην πρώτη πορεία δεν υπήρχαν ταραχές, στη δεύτερη όμως οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα γιατί οι διαδηλωτές παραβίασαν τις οδηγίες των αρχών. Κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και αυτοκίνητα.
Η αστυνομία ζήτησε από τους διαδηλωτές να τηρούν τις αποστάσεις, καθώς το Παρίσι ανήκει στις «κόκκινες ζώνες» και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού στην πόλη.
Μία ανάσα πριν o Boris Johnson ανακοινώσει την επιβολή του αυστηρού κανόνα των έξι. Δηλαδή την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 6 ατόμων, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19, οι Βρετανοί δεν αφήνουν λεπτό να χαθεί από τις εξόδους τους.
Σαν να μην συμβαίνει τίποτα εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές έξω από τα μπαρ, χωρίς βέβαια να κρατάνε τις αποστάσεις και να φοράνε μάσκες.
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά σοκάρουν οι καταγγελίες οδηγών ασθενοφόρων και γιατρών που δέχονται βίαιες επιθέσεις από τους ίδιους ανθρώπους που προσπαθούν να σώσουν.
«Παρακολουθούσα έναν άντρα στη βάρδια μου που είχε χτυπήσει στο κεφάλι, ήταν πολύ επιθετικός απέναντί μας ως ομάδα και με έφτυσε στο πρόσωπο.»
Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου – Ιουλίου καταγράφηκαν πάνω από 1600 σωματικές και 149 σεξουαλικές επιθέσεις στο προσωπικό υγείας.