Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 700 καταλήψεις, εκ των οποίων οι 250 στην Αττική. Κάποιοι κάνουν λόγο για υποκινούμενες κινητοποιήσεις, ενώ δεν λείπουν και επεισόδια μεγάλης έντασης, όπως συνέβη στον Άλιμο, όπου γονείς προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες για να μπουν παιδιά να κάνουν μάθημα.
Γονείς του 2ου και 5ου γυμνασίου Αλίμου προσπάθησαν να σπάσουν με βίαιο τρόπο την κατάληψη των μαθητών. Τραβούσαν τα συρματοπλέγματα και τα σίδερα που είχαν τοποθετήσει οι μαθητές προκειμένου να κλείσουν τις πόρτες.
Τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι μαθητές κάνουν από χθες το γύρο του Διαδικτύου και έχουν προκαλέσει σάλο. Γονείς φαίνεται να σπρώχνουν μαθητές που αντιδρούν.
Επικρατεί χάος με φωνές και σπρωξίματα ανάμεσα σε γονείς και μαθητές του γυμνασίου. Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε όριο, ενώ αρκετοί μαθητές τραυματίζονται.
Οι μαθητές του γυμνασίου καταγγέλλουν ότι οι γονείς στην προσπάθεια τους να ανοίξουν το σχολείο έβγαλαν σουγιάδες και μαχαίρια προκειμένου να κόψουν τα βαριά συρματοπλέγματα.
Το 5ο γυμνάσιο Αλίμου τελεί υπό κατάληψη για 4η συνεχόμενη ημέρα. Οι μαθητές ζητούν καλύτερες συνθήκες μαθημάτων εν μέσω πανδημίας και όπως λένε η κατάληψη είναι ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν.
Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες που είναι υπό κατάληψη με τον δήμαρχο Αλίμου προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία τους.
«Φουντώνουν» οι καταλήψεις
Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα σχολεία της χώρας με τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις ζητώντας μεγαλύτερες αίθουσες και μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις.
Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 700 καταλήψεις σχολείων. Στην Αττική είναι περισσότερες από 250, στην Κεντρική Μακεδονία 60, στη Θεσσαλονίκη 40, 25 στο Ηράκλειο Κρήτης και 34 στην Πάτρα.
Διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές σχολείων προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μην κινδυνεύουν μαθητές αλλά και τα κτήρια στα οποία υπάρχουν καταλήψεις.