Κορωνοϊός : 399 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Νέα μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα στη χώρα μας, αγγίζοντας σήμερα τα 400.

Νέα μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα στη χώρα μας, αγγίζοντας σήμερα τα 400. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 399 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες, ενώ 3.122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού

Απόρρητο