Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την δυναμική της πανδημίας, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα, όσον αφορά τη λήψη περιοριστικών μέτρων.
Το απόγευμα αναμένεται να παρουσιαστεί ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας. Οι περιφέρειες της χώρας θα χωριστούν σε τέσσερα επίπεδα ανάλογα με το πλήγμα που δέχονται από τον κορωνοϊό. Ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού θα εφαρμόζονται και τα αντίστοιχα μέτρα, ενώ κάθε 15 μέρες θα επανεξετάζεται η κατάσταση.
Την ίδια στιγμή η Αττική παραμένει στο «κόκκινο», καθώς ένα στα δύο κρούσματα, εντοπίζεται στο λεκανοπέδιο. Οι αριθμοί ανησυχούν, καθώς μόνο τον Οκτώβριο στην Αττική έχουν καταγραφεί σχεδόν 1500 μολύνσεις.
Χθες ανακοινώθηκαν 436 κρούσματα, με τον αριθμό των διασωληνώσεων να προβληματίζει καθώς 91 άνθρωποι δίνουν μάχη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ 6 ακόμα ασθενείς κατέληξαν.
Στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 219 περιστατικά. Για πρώτη φορά μετά από καιρό όμως παρατηρείται διασπορά σε πολλές περιφέρειες της χώρας. 33 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη, 20 στα Γιάννενα, 18 στην Κοζάνη, από 10 σε Πέλλα, Κιλκίς και Εύβοια και 9 Αχαΐα.
Οι εισαγωγές την ίδια στιγμή αυξάνονται όπως και οι ασθενείς που χρίζουν εντατικής θεραπείας, με τους επιστήμονες να αναζητούν τρόπους να βάλουν φρένο στη πορεία του ιού.
Στο τραπέζι εξακολουθεί να είναι η καθολική χρήση μάσκας στην Αττική, ωστόσο προς το παρόν δεν εξετάζονται νέα μέτρα . Παρά την αύξηση των κρουσμάτων πάντως, η κυβέρνηση εξετάζει να διευρύνει το ωράριο εστιατορίων και μπαρ κατά μια ώρα το βράδυ.