Αντίστροφα μετρά ο χρόνος κυρίες και κύριο για την ανακοίνωση των ποινών από την έδρα του δικαστηρίου που αναμέναται αύριο στις 12 το μεσημέρι. Χειροπέδες και κελιά φαίνεται πως έρχονται για περισσότερους από 20 νεοναζιστές μέλη της Χρυσής Αυγής μετά και την πρόταση της εισαγγελέως Aδαμαντίας Οικονόμου για ισόβια κάθειρξη για τον δολοφόνο του Παυλυ Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά, ενώ πρότεινε κάθειρξη 13 ετών για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης.
Πιο κοντά στην πόρτα του Κορυδαλλού φέρνει την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής η εισαγγελική πρόταση για την επιβολή ποινών στο «διευθυντήριο των επτά», που αύριο στις 12 θα ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.
Η Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει κάθειρξη 13 ετών στην ηγεσία της οργάνωσης, επτά ετών στα μέλη στα οποία δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και πέντε ετών στους 4 που «έπεσαν στα μαλακά».
Για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η προτεινόμενη ποινή είναι ισόβια.
Στις 11 το πρωί η έδρα του δικαστηρίου πήρε θέσεις. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πήρε το λόγο σε λιγότερο από 30 λεπτά είχε ολοκληρώσει την πρότασή της. Για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο η κυρία Οικονόμου προτείνει ποινή 13 ετών για διευθνση σε εγκληματική οργάνωση.
Την ίδια ποινή πρότεινε για όλους τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππα, Γίωργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιοπουλο.
Ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας μίλησε με θερμά λόγια για τον αδελφό του – έκανε επίθεση στα Μέσα Ενημέρωσης και συνέστησε στην έδρα να πει… «σκάστε» σε όσους μιλούν για τις ποινές.
«Ήταν αρνητικός του ο βίος, που μιλούσε μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για τα εθνικά μας θέματα; Που έκανε επερωτήσεις; Στη Ζαρούλια είπατε όχι στο ελαφρυντικό γιατί πρέπει να εξοντώσουμε την οικογένεια Μιχαλολιάκου επειδή έτσι θέλουν τα ΜΜΕ. Θα εξαντλήσουμε όλα τα δικονομικά όπλα. Πρέπει να πείτε ένα ηχηρό «σκάστε» με την επιμέτρηση ποινής σε όλους αυτούς που δικάζουν με την απόφαση.»
Η ώρα των ποινών έφτασε για τους χρυσαυγίτες. Και ο Ηλίας Κασιδιάρης με ένα αισχρό tweet φθάνει να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Θεμιστοκλή και τον Κολοκοτρώνη…
Για τους Πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικά, η προτεινόμενη ποινή είναι τα 7 έτη.
Πρόκειται για τους, Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση.
Η ποινή των 7 ετών προτάθηκε και για όλους τους κατηγορουμενους που έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Πέντε χρόνια φυλάκισης προτείνει η Αδαμαντία Οικονόμου για τους τέσσερις πρώην βουλευτές στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, τους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Μίχο, Στάθη Μπούκουρα
Ισόβια για τον δολοφόνο του Φύσσα
Την ανώτατη ποινή πρότεινε η εισαγγελέας για τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.
«Υπερασπίστηκα ένα πρόσωπο που εξαιτίας του θα έλεγα ότι εξήλωσε το πουλόβερ ενός κόμματος που εσείς κρίνατε εγκληματική οργάνωση».
Για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελεας ζητά να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.
Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζητά ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ζητά να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα.
Την Τετάρτη η απόφαση των ποινών για τους χρυσαυγίτες
Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσει το δικαστήριο την απόφασή του επί των ποινών για τους 17 καταδικασμένους ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει μεην πολυετείς καθείρξεις στην ηγεσία της οργάνωσης, αλλά όχι την ανώτατη που προβλέπεται για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.
Βέβαια το δικαστήριο είναι πιο αυστηρό από την πρόταση της εισαγγελέως, δεν είναι υποχρεωμένο να υιοθετήσει την πρόταση της κυρίας Οικονόμου.
Μετά την ανακοίνωση των ποινών, θα ακολουθήσουν οι συγχωνεύσεις. Εν συνεχεία, ο λόγος θα δοθεί και πάλι στην εισαγγελέα η οποία θα προτείνει αν πρέπει η έφεση των καταδικασθέντων θα έχει αναστέλουσα δύναμη (δηλαδή αν πρέπει ή οχι να οδηγηθούν στις φυλακές).
Πώς θα γίνουν οι συλλήψεις – Το σχέδιο της αστυνομίας
Αστυνομικοί τόσο με πολιτικά όσο κ ένστολοι θα πανε στα σπίτια των καταδικασμενων με τη δικαστική απόφαση κ θα προχωρήσουν στις συλλήψεις. Εαν κάποιος αποφασίσει να μην ανοίξει θα υπαρχει η δυνατότητα της ενημέρωσης του εισαγγελέα που θα δώσει το πράσινο φως για έφοδο στο σπίτι του ατόμου που δεν θα συνεργάζεται με τις αρχές.
Αφου συλληφθούν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο όπου θα γίνει και η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Από εκεί με ειδικά οχήματα κ με αυστηρά μετρα ασφαλείας θα γίνει η μεταγωγή τους πρώτα στην Πέτρου Ράλλη για να ανοιχτεί ο φάκελος τους.
Τέλος αφού ολοκληρωθεί κ αυτή η διαδικασία θα γινει η μεταγωγή τους στις φυλακές όπου θα έχει αποφασίσει ο εισαγγελέας.