Η πολύκροτη δίκη πλησιάζει προς το τέλος της και από το Εφετείο τα βλέμματα πέφτουν στις φυλακές που θα στεγάσουν το διευθυντήριο, τα μέλη και τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, για τις αιματηρές επιθέσεις που διέπραξαν κι ενορχήστρωσαν. Τα έργα τόσο στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού όσο και στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου ολοκληρώνονται, με τις αντιδράσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και την αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή.
Οι αστυνομικοί έχουν έτοιμο το σχέδιο των συλλήψεων και αν τελικά τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης μεταφερθούν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θα αντιμετωπιστούν ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2013.
Σε αυτή την πτέρυγα, λίγα μόνο μέτρα από τους εναπομείναντες καταδικασθέντες της 17 Νοέμβρη προβλέπεται να οδηγηθεί το διευθυντήριο, αν οι αντιδράσεις καμφθούν και ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών δώσει το σχετικό πρόσταγμα. Τα κελιά τόσο του Νίκου Μιχαλολιάκου όσο και εκείνα των Κασιδιάρη, Λαγού, Παναγιώταρου, Ματθαιόπουλου, Παππά και Γερμενή θα είναι ατομικά, με θέα στο προαύλιο.
Τα κελιά διαθέτουν ειδικά κρεβάτια, ένα τραπέζι με δύο καρέκλες, εσωτερική τουαλέτα και ένα μικρό χώρο για προαυλισμό. Όλοι τους θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κορωνοϊού και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στα ενδότερα.
Ο πυρήνας των 7 ισχυρών της Χρυσής Αυγής, δεν θα έχει καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους. Ωστόσο φόβοι υπάρχουν και για τις μεταξύ τους σχέσεις που πλέον δεν είναι οι καλύτερες. Χωρισμένοι σε 3 στρατόπεδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Εκείνοι που παραμένουν πιστοί στον αρχηγό, εκείνοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν και ίδρυσαν νέο κόμμα παρά τους όρκους αφοσίωσης στο Νίκο Μιχαλολιάκο και τους δύο που θέλησαν να πάρουν αποστάσεις , με αποτέλεσμα η στάση τους να παρεξηγηθεί και από τις δύο πλευρές.
Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για μεταφορά τους σε διαφορετικές φυλακές ανά την Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος συμπλοκών μεταξύ τους.
Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ανήκει σε μια άλλη κατηγορία. Δεν θα ακολουθήσει τα μέλη του διευθυντηρίου και οι φυλακές Μαλανδρίνου, φαντάζουν μέχρι στιγμής ως ο πιθανότερος προορισμός του. Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Ρουπακιάς θα μένει σε ατομικό κελί και θα προαυλίζεται μόνος, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με κανέναν άλλο κρατούμενο.
Για τους υπόλοιπους 57 καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος της εγκληματικής οργάνωσης, υπάρχει σκέψη να διασκορπιστούν στις φυλακές της χώρας, με ένα κομμάτι τους, να θεωρείται βέβαιο ότι θα καταλήξει στις φυλακές Δομοκού.
Το μόνο σίγουρο τη δεδομένη στιγμή, είναι πως οι υπεύθυνοι σε όλες τις φυλακές θα ήθελαν να αποφύγουν τους Χρυσαυγίτες αφού η παρουσία τους και μόνο είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις.
Σε ποια κελιά θα οδηγηθεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής
Οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού θα υποδεχτούν τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, όπου θα παραμείνουν για τουλάχιστον 14 ημέρες. Στη συνέχεια εξετάζεται το ενδεχόμενο των φυλακών Μαλανδρίνου. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να κρατηθούν τουλάχιστον 6 άτομα από τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής.
Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι οι φυλακές του Δομοκού. Ωστόσο εκεί δεν υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης των καταδικασθέντων, με όποιο κίνδυνο αυτό μπορεί να εγκυμονεί.