Μετά την καταδίκη του σε 13 χρόνια κάθειρξη ο αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με το όνομα Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, αμετανόητος, επιχειρεί ξανά να κρύψει τα εγκλήματα του νεοναζιστικού μορφώματος τα οποία τελέστηκαν υπό τις διαταγές του.
Διωκόμαστε για τις ιδέες μας λέει μέσα από το σπίτι του. Ποιες είναι όμως οι ιδέες του Μιχαλολιάκου; Η Χρυσή Αυγή ορκιζόταν να χύσει το αίμα αυτών που δεν πίστευαν στο φασιστικό όραμα του Μιχαλολιάκου.
Θύματά της ο μουσικός Παύλος Φύσσας ο οποίος στοχοποιήθηκε για την αντιφασιστική του δράση, αλλά και ο Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίος δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες ενώ πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά στη λαϊκή. Για τις… ιδέες του Μιχαλολιάκου και οι δύο ήταν επικίνδυνοι. Και έπρεπε να εξαφανιστούν.
Τάγματα εφόδου. Μία ακόμα.. ιδέα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Τα χτυπήματά τους, μελετημένα και δολοφονικά, με χαρακτήρα καταδρομικής, στρατιωτικά οργανωμένης επίθεσης. Ξεκινούσαν με έφοδο έναντι του στόχου τους, διαρκούσαν λίγα λεπτά, τελείωναν με στρατιωτικό παράγγελμα. Η εντολή ήταν μία: «ό,τι κινείται σφάζεται».
12 Ιουνίου του 2012 τέσσερις Αιγύπτιοι αλιεργάτες που εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν στο Ικόνιο Περάματος έγιναν στόχος τάγματος εφόδου λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Τρεις κατάφεραν να ξεφύγουν. Ο τέταρτος, όμως χτυπήθηκε αλύπητα από τους χρυσαυγίτες.
12 Σεπτεμβρίου 2013. Τάγμα εφόδου με περισσότερα επιτέθηκε σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. Ο απολογισμός του μαφιόζικου χτυπήματος, 9 τραυματίες.
Στόχος των ταγμάτων εφόδου γίνονταν συχνά πρόσφυγες και μετανάστες που εργάζονταν ως πλανόδιοι μικροπωλητές. Η… ιδέα του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν να τους τρομοκρατήσει, να τους εκδιώξει, να τους εξαφανίσει.
Ο Μιχαλολιάκος δεν προσπαθούσε απλώς να εξοντώσει τους εχθρούς της φυλής όπως τους χαρακτήριζε. Επιχειρούσε να σιγάσει οποιαδήποτε ελευθερία έκφρασης.
Το φθινόπωρο του 2012 βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, φόρεσαν τον μανδύα της ιερής αγανάκτησης προκαλώντας επεισόδια έξω από το θέατρο χυτήριο. Η πρόφαση ήταν ότι το Corpus Christy, το έργο που παίζονταν ήταν… βλάσφημο. Όταν η προσπάθεια να λογοκρίνουν το έργο δεν πέρασε. Επιτέθηκαν στον θίασο.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν καταδικάστηκε για τις ιδέες του όσο σκοτεινές και αν ήταν. Καταδικάστηκε για τις εγκληματικές του πράξεις σε βάρος της ελευθερίας, των θεσμών, της Δημοκρατίας.