Διαφορετικές διεθνείς ειδήσεις με τη «ματιά» του MEGA.
Μια έκπληξή περίμενε τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Μαϊάμι που αναμεταδιδόταν απευθείας από το NBC.
Μια εκ των ψηφοφόρων που κλήθηκε να απευθύνει ερώτηση στον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο άρχισε να τον… φλερτάρει: «Είστε πολύ όμορφος όταν χαμογελάτε» είπε στον Τραμπ και εκείνος κολακευμένος δεν της χάλασε χατίρι και της έριξε ένα χαμόγελο ευχαριστώντας την. Η εκδήλωση ήταν σαν μια έμμεση αναμέτρηση Τραμπ-Μπαιντεν στο λεγόμενο prime-time της αμερικανικής τηλεόρασης, την ώρα της υψηλής τηλεθέασης, αντί του δεύτερου ντιμπέιτ των υποψήφιων για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, που ακυρώθηκε, καθώς την ίδια ώρα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έδινε συνέντευξη στο ABC.
Βερολίνο: Η διαφήμιση που ξεσήκωσε αντιδράσεις
Μια αμφιλεγόμενη διαφημιστική εκστρατεία ξεκίνησε από την Γερουσία του Βερολίνου και την υπηρεσία Visit Berlin με πρωταγωνίστρια μια γιαγιά που σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο σε όλους επιλέγουν να μην φορούν μάσκα και να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. «Ο ανυψωμένος δείκτης για όλους εκείνους χωρίς μάσκα», γράφει η αφίσα, δίπλα στην εικόνα της ηλικιωμένης, η οποία έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό. Το Visit Berlin, η υπηρεσία τουρισμού της γερμανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι η εκστρατεία είναι για να τονίσει τη σημασία της προστασίας της υγείας των ηλικιωμένων. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί που την θεωρούν προσβλητική.
Η… μέδουσα της Νέας Υόρκης
Όταν ο Αργεντίνος καλλιτέχνης εμπνεύστηκε την αντιστροφή του μύθου της Μέδουσας και του Περσέα ίσως να μην φανταζόταν τον σάλο που θα προκαλούσε στην Νέα Υόρκη. Ο Luciano Garbatiε εμπνευσμένος από ένα μπρούτζινο άγαλμα του 16ου αιώνα το οποίο απεικονίζει το αντίστροφο: τον Περσέα με το κεφάλι της Μέδουσας στο χέρι, δημιούργησε ένα γλυπτό που απεικονίζει την Μέδουσα να κρατά το κεφάλι του Περσέα.
Το άγαλμα τοποθετήθηκε σε δρόμο του Μανχάταν, πάνω στο οποίο βρίσκεται το δικαστήριο που καταδίκασε άνδρες όπως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης. Ο συσχετισμός των δύο γρήγορα ανέδειξε το γλυπτό σε σύμβολο του κινήματος #MeToo, το οποίο ως γνωστόν έχει να κάνει με την δημοσιοποίηση περιστατικών κακοποίησης από διάσημους άνδρες, εις βάρος – κυρίως – γυναικών.
Για πολλές και πολλούς, το άγαλμα και η τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο σημείο πέτυχε το συμβολικό σκοπό του, ωστόσο δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις.