Στην εβδομάδα που ξεκινά από αύριο θα γραφτεί η τελευταία σελίδα στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ώρα μηδέν για τους ενόχους για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μετά από 5,5 χρόνια και 461 συνεδριάσεις, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα αποφασίσει εάν οι καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.
Τελειώνουν τα ψέματα
Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, θα προτείνει ποιοι εκ των καταδικασθέντων πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές και ποιοι όχι.
Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν νέα μάχη, είτε συντασσόμενοι είτε όχι με την πρόταση της εισαγγελέως, με σκοπό να πείσουν το δικαστήριο πως η φυλάκιση των εντολέων τους θα τους προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.
Οι δικαστές θα αποσυρθούν σε διάσκεψη και θα ανακοινώσουν την απόφασή τους.
Κόντρα για τις ποινές
Στο μεταξύ, μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και το πως επηρέασαν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μιλώντας στο MEGA, επισήμανε πως οι αλλαγές προέκυψαν μετά από δέκα χρόνια δουλειάς από καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ τόνισε πως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, το δικαστήριο δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του.
Αστεία επιχειρήματα
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δια των δικηγόρων τους επικαλέστηκαν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, την υγεία τους για να γλιτώσουν τη φυλακή.
Για όσους οδηγηθούν στις φυλακές, το δικαστήριο θα διαβιβάσει απόσπασμα της απόφασης στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών και είτε θα συλληφθούν είτε θα προσέλθουν αυτοβούλως ενώπιον των δικαστικών αρχών προκειμένου να πάρουν τον δρόμο για τις φυλακές.