«Πάγωσε» το πανελλήνιο στο άκουσμα της πρότασης της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής που εισηγήθηκε να μην μπει φυλακή κανένας από τους 57 καταδικασθέντες για συμμετοχή στην νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.
Η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής χτύπησε για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά στην αγόρευσή της επί των αναστολών εκτέλεσης των ποινών για το διευθυντήριο και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
«Πάγωσε» η αίθουσα
Η εισαγγελέας, που δεν είδε εγκληματική οργάνωση στην αγόρευσή της επί της απόφασης του δικαστηρίου, σήμερα πάγωσε τους πάντες στο δικαστήριο, προτείνοντας ακόμη και για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και των συνεργών του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αναστολή εκτέλεσης των ποινών μέχρι το Εφετείο.
Για τον μόνο που πρότεινε να μη χορηγηθεί αναστολή ήταν αναπόφευκτα ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς με την καταδίκη των ισοβίων και 14 ετών φυλάκισης.
Σκεπτικό – πρόκληση
Η εισαγγελέας έδρας στους καταδικασμένους εγκληματίες αναγνώρισε σχεδόν όλα τα ελαφρυντικά που επικαλέστηκαν και οι ίδιοι για να κερδίσουν την αναστολή, αποδεχόμενη ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής και αναγνωρίζοντας ως καλή συμπεριφορά το γεγονός ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίστηκαν στο τέλος της δίκης εκλιπαρώντας για επιείκεια.
Συνεχίζοντας το σκεπτικό της, η εισαγγελέας επικαλέστηκε το λευκό ποινικό μητρώο των Χρυσαυγιτών, το γεγονός ότι ο αρχηγός της οργάνωσης έκλεισε τα γραφεία και την εφημερίδα του ναζιστικού μορφώματος και εκτίμησε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής με βάση την έως τώρα διαγωγή τους, δε θα τελέσουν νέα εγκλήματα.
Προκλήσεις και από την υπεράσπιση
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ουσιαστικά, για πρώτη φορά στα χρονικά, η ηγεσία και τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, με ειδεχθή εγκλήματα στην πλάτη τους, να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης πριν την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο για τις ποινές των καταδικασθέντων.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό η απόφαση να μη ληφθεί ούτε αύριο, αφού το δικαστήριο θα ακούσει τους συνηγόρους υπεράσπισης και στη συνέχεια θα λάβει την απόφασή του.