Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ενός τσουνάμι κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πάλι η Ιταλία ενώ στη Γαλλία η υγειονομική κρίση οδηγεί στην αύξηση της φτώχειας. Την ίδια ώρα, στη Βρετανία αρνητές του κορωνοϊού εξακολουθούν να προκαλούν και να βάζουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Συλλήψεις και πρόστιμα στο Μάντσεστερ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων. Χωρίς μάσκες και αποστάσεις, πολίτες διαδήλωσαν κατά του λοκντάουν.
Εκατοντάδες Λονδρέζοι την ίδια ώρα έσπευσαν στο Χάιντ Πάρκ για την κυριακάτικη βόλτα τους. Οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα.
Σε τελετή Μνήμης για τα θύματα του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, αστυνομικός σπρώχνει και ρίχνει στο έδαφος μουσικό που έπαιζε γκάϊντα επειδή τον πλησίασε επικίνδυνα. Το πλήθος ξεσπάει κατά των αστυνομικών.
Η Βρετανία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε περισσότερα από 20 χιλιάδες νέα κρούσματα και 156 θανάτους
Πορτογαλία
Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε 121 «κόκκινους» δήμους επιβάλλει από σήμερα η Πορτογαλία, με σκοπό να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η χώρα των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε σχεδόν 6 χιλιάδες νέα κρούσματα και 48 θανάτους σε μία ημέρα.
Αν αποτύχει το τοπικό λοκντάουν που αφορά στο 70% του πληθυσμού, θα εφαρμοστούν νέα πιο αυστηρά μέτρα και θα τεθεί σε κίνδυνο ο Δεκέμβριος, προειδοποίησε η κυβέρνηση Κόστα.
Ιταλία
Στην Ιταλία την ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη περισσότερο από την πανδημία την περασμένη άνοιξη, ο εφιάλτης επιστρέφει.
Η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 32 χιλιάδες νέα κρούσματα και 331 θανάτους μέσα σε μία ημέρα.
Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται και πάλι στο Μιλάνο.
Tο δεύτερο κύμα μπορεί να αποδειχθεί τσουνάμι και να συμπαρασύρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Iταλίας, προειδοποίησε ο προέδρος των Ιατρικών Συλλόγων.
Γαλλία
Σε πανεθνικό λοκντάουν εδώ και δέκα ημέρες, η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 38 χιλιάδες νέα κρούσματα και 270 θανάτους σε ένα 24ωρο.
Η πανδημία φέρνει δραματική αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας.
Ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να βυθιστούν στη φτώχεια λόγω της πανδημίας.
Η κρίση του κορωνοϊού οδηγεί μαζικά τους Γάλλους σε τράπεζες τροφίμων, σύμφωνα με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.