Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του mega μέσα στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου. Η στιγμή όπου ο διασωληνωμένος ασθενής ξυπνά, είναι η στιγμή της επιστροφής στη ζωή, που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Δίπλα του γιατροί και νοσηλευτές, έτοιμοι να κάνουν ό, τι χρειαστεί.
Ένας ασθενής με κορωνοϊό μόλις συνήλθε. Κέρδισε τη πρώτη μάχη. Είναι η στιγμή που περίμεναν για μέρες τώρα οι γιατροί και νοσηλευτές του Ασκληπιείου Βούλας.
Η κάμερα του mega, ο εικονολήπτης Γιώργος Μυλωνάκης και η Δέσποινα Γεωργιάδου καταγράφοουν καρε καρε τις τιτάνιες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών. Με ειδικές στολές και όλα τα μέτρα προστασίας.
Αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ επικρατεί απόλυτη ησυχία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αν κάποιος ήχος ακουστεί από το μόνιτορ σημαίνει ότι ασθενής κινδυνεύει. Η συχία σήμα ότι η ζωή συνεχίζεται.
Η ΜΕΘ covid του Ασκληπιείου Βούλας έχει 12 κρεβάτια. Η πληρότητα είναι στο 100%. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι 60 ετών και άνω. Όμως ανάμεσά τους θα δει κανείς και νέους ασθενείς.
Οι ασθενείς δεν μπορούν να δουν τους φύλακες αγγέλους τους. Μόνο να ακούσουν τη φωνή τους, πίσω από την ολόσωμη στολή. Γιατροί και νοσηλευτές τη φορούν για 8, ακόμα και για 10 ώρες συνεχόμενα.
Ο μεγαλύτερος φόβος εδώ είναι να μην αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των διασωληνωμένων.
Πίσω από τις στολές βρίσκονται οι άνθρωποι που μήνες τώρα αγωνιούν για τις ζωές των άλλων. Τους έχουν χαρακτηρίσει ήρωες. Εκείνοι όμως νιώθουν περήφανοι μόνο όταν ένας ακόμα ασθενής καταφέρει να βγει νικητής.
Η στιγμή που όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή μια γυναίκα 52 ετών. Η στιγμή που ο κύριος Σπύρος ανοίγει τα μάτια του και η νοσοκόμα τρέχει δίπλα του, είναι συγκλονιστικές.
Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά μάχη. Η κάμερα του MEGA ήταν μέχρι αργά το απόγευμα έξω από το Ασκληπιείο, μίλησε σε μια νοσηλεύτρια που βγήκε για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα και έτρεξε γρήγορα πίσω γιατί φοβόταν, όπως είπε, μήπως ξυπνήσει κάποιος και δεν είναι δίπλα του.