Δεν σταματούν οι ροές ασθενών στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας.
Γιατροί και νοσηλευτές αναζητούν ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας σε περιφέρειες που ακόμη αντέχουν.
Στο νοσοκομείο της Δράμας 130 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 12 διασωληνωμενους. (τρύπημα) Οι εισαγωγές δεν εμφανίζουν την αναμενόμενη μείωση και η πόλη θρηνεί δεκάδες θύματα.
Τα νοσοκομεία της Πέλλας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Στα Γιαννιτσά η κλινική είναι γεμάτη με 100 ασθενείς όπως η μονάδα εντατικής. Ανάλογη η κατάσταση και στην Έδεσσα όπου νοσηλεύονται 93 άτομα και τα λιγοστά κρεβάτια στη ΜΕΘ να έχουν καταληφθεί. Μάλιστα υπάρχει πολύωρη αναμονή εάν κάποιος χρειάζεται νοσηλεία, όπως συνέβη πρόσφατα με ασθενή.
Ο ιατρικός σύλλογος μάλιστα ζητά να μπει η Πέλλα σε ειδικό καθεστώς.
Βαρύ τίμημα πληρώνει ο Βόλος καθώς στο δεύτεο κύμα 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της πόλης. Ενώ ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς αποτελεί το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα από τα 384 τεστ που έγιναν τα 166 ήταν θετικά ποσοστό 42,23%
Με τη Λάρισα καθημερινά να δίνει μεγάλο αριθμό μολύνσεων , οι ροές στα νοσοκομεία έχουν φέρει στα όρια του ¨εμφράγματος το σύστημα.
Την ίδια ώρα, η πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία της Αχαίας, οφείλεται στα περιστατικά που δέχονται από την υπόλοιπη χώρα.
Χαράλαμπος Μπονάνος- αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας : δεχόμαστε συνέχεια περιστατικά από Βόρεια Ελλάδα
Η μικρή μείωση σε εισαγωγές σε κάποιες περιφέρειες δεν έχει δώσει ακόμα ανάσα ζωής στα νοσοκομεία, καθώς οι συνεχείς διακομιδές από Μακεδονία και Θεσσαλία, επιβαρύνουν νοσοκομεία άλλων περιφερειακών ενοτήτων.