Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για το τι θα γίνει με το lockdown άρχισε με τους ειδικούς να έχουν διαφωνίες ως προς το τι πρέπει να γίνει.
Τα πάντα θα κριθουν από τις αντοχές του Ε.Σ.Υ είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο Μανώλης Δερμιτζάκης λέει πως η εστίαση μπορεί να ανοίξει γιατί είναι καλύτερο να υπάρχουν μέτρα παρά να συνωστίζονται άνθρωποι στα παγκάκια.
Ο Πρόεδρος του Παανελλήνιου Ιατρικου συλλόγου λέει από την άλλη πως είαι πολύ νωρίς και προτείνει άρση όταν γινει διψήφιος ο αριθμός των διασωληνωμένων, που για την ώρα παραμένουν στα ύψη.
Ναι σε άνοιγμα ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο σε κάθε περιοχή θα πει η Βάνα Παπαευαγέλου.
Τα τοπικά λοκνατουν απέτυχαν θα πει ο Γιάννης Τούντας γιατι ο κόσμος μετακινήθηκε.
Οι νεκροί την περασμένη εβδομάδα έφτασαν τους 691, με 99 ανθρώπους τη μέρα κατά μέσο όρο να χάνουν τη ζωή τους.
Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται περισσότεροι από 4.400 ασθενείς με κορωνοϊό. Οι 890 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και 600 από αυτούς να είναι δια σωληνωμένοι.
Στην Πάτρα, έχοντας το κακό παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, η εορτή του Αγίου Ανδρέα έγινε με μέτρα ασφαλείας και κλειστή την εκκλησία. Η αστυνομική παρουσία από νωρίς ήταν ισχυρή για να αποτραπούν οι πιστοί από να πανε στην εκκλησία.
Δύσκολη φαίνεται να είναι η εξίσωση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση όσον αφορά το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.
Στο τραπέζι υπό προϋποθέσεις είναι μια σταδιακή χαλάρωση των μέτρων από τις 14 ή την 21η Δεκεμβρίου, όμως οι εστιάτορες αντιδρούν.
Όπως λένε οι καταστηματάρχες ένα άνοιγμα που θα τους ξανακλείσει είναι ασύμφορο οικονομικά και δεν το θέλουν.
Το μήνυμα του μητροπολίτη και η ισχυρή αστυνομική δύναμη απέτρεψαν πολλούς Πατρινούς που δεν έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Η εκκλησία είναι απροσπέλαστη για τους πιστούς. Ο Εσπερινός θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.