«Με τη συνεπιμέλεια δε διαφωνούμε. Διαφωνούμε με την υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Η συνεπιμέλεια υπάρχει και λειτουργεί μεταξύ πρώην συντρόφων που μπορούν και συνεννοούνται και την εφαρμόζουν. Το πρόβλημα έρχεται όταν υπάρχει υποχρεωτική συνεπιμέλεια», είπε η Στέλλα Στάμου, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ», μιλώντας στην εκπομπή MEGA STORIES.
«Ο Έλληνας άντρας ασχολείται πολύ λιγότερο με την ανατροφή του παιδιού και αυτό το βλέπουμε και από τους δείκτες ισότητας που συντάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ισότητα των φύλων», πρόσθεσε η ίδια.
«Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και όταν υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των γονιών, με τη συνεπιμέλεια τα παιδιά έχουν μεγαλύτερα οφέλη, από ό,τι τα παιδιά που οι γονείς τους δε συνεργάζονται», σημείωσε η καθηγήτρια συμβουλευτικής ψυχολογίας και πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ, Κάλλια Κουνενού.
«Το νομικό καθεστώς όπως ισχύει αυτή τη στιγμή, πολώνει το κλίμα ακόμη περισσότερο. Όταν θα πρέπει να στραφείς δικαστικά για να τεκμηριώσεις το για ποιο λόγο θες να πάρεις την επιμέλεια, πρέπει να υπογράψεις ένα δικόγραφο που να αποδείξεις ότι ο άλλος γονιός δεν είναι καλύτερος από ό,τι είσαι εσύ», ανέφερε η δικηγόρος κ. Ευαγγελία Παπαδοπούλου – Διαμαντοπούλου.