Τη διαχείριση της πανδημίας και τα πολιτικά δεδομένα που αυτή δημιουργεί σχολίασαν στην εκπομπή «ΒΑΒΕΛ» με τον Νίκο Φιλιππίδη, τρεις έμπειροι δημοσιογράφοι.
Ο Διευθυντής Σύνταξης του «Ελεύθερου Τύπου», Γιάννης Τσαπρούνης, εκτίμησε ότι εάν κυβέρνηση τηρήσει σωστή στρατηγική στη διαχείριση της πανδημίας και οι πολίτες τηρήσουν τα μέτρα «μπορούμε να βγούμε πάλι ένα βήμα μπροστά (σ.σ. υγειονομικά )από την υπόλοιπη Ευρώπη».
Ακόμα, στάθηκε στο θέμα των 9 ατόμων του ρεβεγιόν, λέγοντας πως δεν έχει σημασία ο αριθμός που αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ «αλλά τι κάνουμε για να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θα γίνεια ανασχηματισμός πριν το καλοκαίρι του 2021, ενώ θεωρεί ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών.
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος στα «ΝΕΑ», Δημήτρης Μανιάτης, χαρακτήρισε την πανδημία του κορωνοϊού ως μια μεγάλη εθνική κρίση, στην οποία όπως είπε «χάθηκε πολύτιμος χρόνος».
«Να μη θεωρούμε ότι η ιστορία του εμβολίου θα εξισορροπήσει τις μεγάλες πολιτικές λιτότητας που ακολούθησε και θα συνεχίσει να ακολουθεί η κυβέρνηση το 2021 στην Υγεία» υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, τονίζοντας την ανάγκη για πρωτοβάθμια υγεία στην χώρα.
Επιπλέον, σχολιάζοντας μέτρα όπως το click away, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να προσέχει να μη γίνει νεκροθάφτης της μικρής και μεσαίας τάξης. Κάτι που θα αλλάξει και τις εκλογικές και πολιτικές συμπεριφορές στην Ελλάδα».
Με τη σειρά του, ο αρθρογράφος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», Τάσσος Παππάς, έκανε λόγο για «φλυαρία» των κυβερνητικών αξιωματούχων, φέρνοντας ως παράδειγμα την αποστροφή του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη περί «ζηλευτού αριθμού των νεκρών στην Ελλάδα» από κορωνοϊό.
Ο δημοσιογράφος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των ατόμων για το ρεβεγιόν, λέγοντας πως δεν ήταν απόφαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, διερωτώμενος, με ποια κριτήρια λαμβάνει αποφάσεις η κυβέρνηση.
Τέλος, σχολίασε το ζήτημα των εκκλησιών, σε ότι αφορά στην λειτουργία τους την εορταστική περίοδο, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση «έκανε σκόντο» στο θέμα αυτό.