Στα χέρια των ελεγκτών που έκαναν φύλο και φτερό τη FOLLI FOLLIE βρίσκονται πλέον πολύτιμα στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές κινήσεις που γίνονταν στην εταιρεία.
Μια ατζέντα και ένας σκληρός δίσκος ίσως κρύβουν την απάντηση στα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει για τις 80.000 ευρώ, ποσό που καταγράφηκε τον Μάιο του 2018 ως αίτημα πληρωμής από τα ταμεία της εταιρείας.
Είχαν περάσει περίπου πέντε μήνες από την κατάρρευση της FOLLI FOLLIE στο Χρηματιστήριο.
750 εκατ. ευρώ είχαν κάνει φτερά και ο Μάκης Μπαλαούρας στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, διοργάνωνε στη Ζαχάρω ένα bazaar με κοσμήματα της εταιρείας σε τιμές μεγάλης ευκαιρίας.
Η FOLLI FOLLIE ανταποκρίθηκε τότε στην πρωτοβουλία του τότε προέδρου της επιτροπής οικονομικών της Βουλής και ανέλαβε αποκλειστικά την εκδήλωση στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου.
Η χορηγία αυτή δύο χρόνια μετά αποκτά άλλη διάσταση, μετά και τη δημοσιοποίηση της εταιρικής αλληλογραφίας μεταξύ στελέχους της FOLLI FOLLIE και του γιου του ιδιοκτήτη της, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.
Το στέλεχος αυτό σε ηλεκτρονικό μήνυμα λίγο πριν το κραχ της μετοχής της FOLLI FOLLIE στο Χρηματιστήριο, είχε υποδείξει, μεταξύ άλλων, τον πρώην Βουλευτή, ως πρόσωπο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση της εταιρείας.
Στο επίμαχο email γίνεται ευθεία αναφορά σε συγκεκριμένα ποσά από την οικογένεια Κουτσολιούτσου ως ανταλλάγματα ώστε να καθυστερήσει ο διαχειριστικός έλεγχος της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Τα «χαμένα» 80.000 ευρώ
Στην έρευνα της PWC στα γραφεία της FOLLI FOLLIE ο ερευνητής εντοπίζει την ατζέντα του ταμεία της εταιρείας. Σε μια από τις σελίδες της με ημερομηνία 14 Μαΐου του 2018, μία ημέρα μετά δηλαδή το «ΟΚ» του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για το κονδύλι σε όσους ήθελαν να βοηθήσουν της εταιρεία, εμφανίζεται η σημείωση του ποσού των 80.000 ευρώ και σε παρένθεση οι λέξεις «Υπουργείο – Κεφαλαιαγορά».
Στη συνέχεια ο ερευνητής της PWC εντοπίζει στον σκληρό δίσκο του Ταμεία, φάκελο για τις οικογενειακές δαπάνες των Κουτσολιούτσων και ένα Excel με την ίδια ημερομηνία με το ίδιο ποσό με τα αρχικά «Γ.Κ».
Ο ίδιος ο βουλευτής από την πρώτη στιγμή έχει διαψεύσει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, δείχνοντας τη δικαστική οδό σε οποιονδήποτε συσχετίσει τις δωρεές που έγιναν εκείνη την περίοδο, με ενδεχόμενο προσωπικό του όφελος.
Το στέλεχος της FOLLI FOLLIE ρωτήθηκε από τον ειδικό ερευνητή για ποιες δαπάνες εκταμιεύθηκαν οι 80.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μια χορηγία μπορεί να πάρει τον χαρακτήρα ακόμη και αξιόποινης πράξης αν συνδεθεί με ευνοϊκή μεταχείριση ελεγχόμενου προσώπου ή εταιρείας.
Η έκθεση αυτή βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και ήδη όλα τα μη πολιτικά πρόσωπα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και τα «γκρίζα» σημεία της υπόθεσης αφήνουν υπόνοιες για πολιτικές παρεμβάσεις.