Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Μακάριου Λαζαρίδη και Χρήστου Γιαννούλη αντίστοιχα, για τη διαχείριση της πανδημίας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ.
Ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει από τον περασμένο Μάρτιο μια πρωτόγνωρη κατάσταση και υγειονομική αλλά και οικονομική. «Η κυβέρνηση πάρα πολύ έγκαιρα, έκλεισε τη χώρα. Πετύχαμε όλοι, όμως από τον Μάιο υπήρξε χαλάρωση και ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του, με πρώτο τον πρωθυπουργό» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας.
«Το σύστημα υγείας δεν ήταν καλό και γι’ αυτό έχουν ευθύνες όλα τα κόμματα. Εμείς όμως θα παραδώσουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας πολύ καλύτερο» πρόσθεσε.
«Προφανώς και δεν τα κάναμε όλα καλά. Υπήρξαν και αστοχίες, αλλά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τέτοια πρωτόγνωρη κρίση σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι εύκολο, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννούλης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή στη χώρα μας «είναι σα να έχουμε ένα αεροπορικό δυστύχημα κάθε μέρα», ενώ υπογράμμισε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν από τους πρώτους τα εμβόλια.
«Έπρεπε στον Προϋπολογισμό που ψηφίσαμε να περιλαμβάνονται και οι υπερωρίες των υγειονομικών, έπρεπε τα τεστ είχαν γίνει καθολικά για τους περισσότερους Έλληνες και όχι να τα βάζουμε στη λοταρία, θα έπρεπε οι υγειονομικοί να έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα του κ. Γιαννούλη, ο οποίος τόνισε «πως ζούμε δυστυχώς ένα σήμερα που καθορίζει μια νέα εποχή».
«Θα έπρεπε αυτή η χώρα να μην έχει μια αλαζονική κυβέρνηση και να έχει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που θα κάνει προτάσεις» υπογράμμισε ο κ. Γιαννούλης, συμπληρώνοντας πως δημιουργείται μια τεχνητή ευφορία με την έλευση του εμβολίου.
«Δεν έχει καλλιεργήσει κανένας από την κυβέρνηση ένα κλίμα αισιοδοξίας, ότι κάνουμε το εμβόλιο και τελειώνουμε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά το εμβόλιο έχουμε δρόμο μπροστά μας» απάντησε ο κ. Λαζαρίδης
Στη ΒΑΒΕΛ μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία, μετρώντας μέχρι στιγμής 16 θύματα από κορωνοϊό. Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει ένα κενό νόμου, σε σχέση με τους θανάτους υγειονομικών, τονίζοντας πως θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν ότι θα πρέπει να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικού από Covid19.
Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε και στα τεστ κορωνοϊού που γίνονται, σημειώνοντας πως ακόμα και τώρα πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή, κάτι που καθυστερεί τον εντοπισμό των θετικών ασθενών.
Επίσης, κάλεσε τους συναδέλφους του να εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής έχει δηλώσει περίπου το 40% αυτών, χαρακτηρίζοντας πως υπήρξε λάθος χειρισμός από πλευράς του υπουργείου Υγείας.
Τέλος, ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς σημείωσε πως τον ενοχλεί αυτή η πολιτικοποίηση της πανδημίας και της αντιμετώπισής της και πως «πρέπει να δοθούν τα εύσημα στη δημόσια υγεία, η οποία κρατάει ψηλά τη σημαία».