Χάος επικρατεί στη νότια Αγγλία με χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς φορτηγών που παραμένουν αποκλεισμένοι στο Ντόβερ. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε και επεισόδια μεταξύ των οδηγών και αστυνομικών. Την ίδια ώρα μεγαλώνουν οι ουρές και οι ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία ενώ μια μεγάλη αλυσίδα επέβαλε πλαφόν στην αγορά αγαθών όπως ζυμαρικά, χαρτί υγείας και απολυμαντικά.
Εξαγριωμένοι οδηγοί φορτηγών συγκρούονται με αστυνομικούς στο Ντόβερ της νότιας Αγγλίας.
Έχουν περάσει περισσότερα από δύο 24ωρα στα φορτηγά τους και η οργή τους ξεχειλίζει….
Δεν έλλειψαν οι συλλήψεις.
Οι οδηγοί διεκδικούν να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα με τη Γαλλία για να περάσουν τα Χριστούγεννα στα σπίτια τους, με κάθε τρόπο.
Με κορναρίσματα…
Συνθήματα …
Ακόμα και ξαπλώνοντας κάτω από τις ρόδες των φορτηγών τους.
Η Γαλλία συμφώνησε να ανοίξει τα σύνορα της αλλά υπό έναν όρο: Όσοι μπαίνουν στο έδαφος της να έχουν αρνητικό τεστ που να έχει γίνει τις τελευταίες 72 ώρες.
«Επικρατεί απόλυτη ένταση και χάος. Οι αστυνομικοί τους λένε να πάνε να κάνουν τεστ αλλά ο μόνος τρόπος να το κάνουν είναι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του βρετανικού συστήματος υγείας ή να πάνε στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή.»
Όμως στο αεροδρόμιο υπάρχουν ήδη χιλιάδες φορτηγά που οι οδηγοί τους περιμένουν να κάνουν τεστ ενώ η επίσκεψη στην ιστοσελίδα απαιτεί επίπεδο γνώσης των Αγγλικών που οι οδηγοί δεν έχουν.
Η ένταση ξεκίνησε από χθες το βράδυ όταν ομάδα οδηγών προσπάθησε να μπλοκάρει το δρόμο στο λιμάνι.
Οι βρετανικές αρχές δεν φαίνεται να έχουν σαφές σχέδιο για τον απεγκλωβισμό των περίπου 10.000 οδηγών και των φορτηγών τους που έχουν μπλοκαριστεί στη νότια Αγγλία ενώ παραδέχονται ότι η διεξαγωγή των τεστ θα πάρει μέρες.
Ο χρόνος πιέζει τους εμπόρους τροφίμων στη Βρετανία που προειδοποιούν ότι λόγω της κρίσης στα σύνορα, τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι ελλείψεις προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ επέβαλε πλαφόν αγορών σε προϊόντα όπως αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, χαρτί υγείας, πάνες και αντισηπτικά. Οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές και τα ράφια με νωπά προϊόντα αδειάζουν.