Υπόθεση παρακολούθησης της αλληλογραφίας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου φέρνουν στη δημοσιότητα τα σημερινά «ΝΕΑ».
Όταν στις 13 Μαρτίου της περασμένης χρονιάς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεπροβόδιζε τον Προκόπη Παυλόπουλο από το Προεδρικό Μέγαρο την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, κανείς από τους συνεργάτες της δεν περίμενε ότι έναν μήνα μετά η Προεδρία της Δημοκρατίας θα επισκιαζόταν από μια υπόθεση παρακολούθησης της αλληλογραφίας της νέα Προέδρου.
Τα «ΝΕΑ» σήμερα αποκαλύπτουν το θρίλερ με τις παρακολουθήσεις στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Προεδρίας που ήταν σε εξέλιξη για έναν μήνα απ’ όταν η κ. Σακελλαροπούλου ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η γραμματέας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εξακολουθούσε να λαμβάνει την αλληλογραφία της προεδρίας στον προσωπικό της μέιλ.
Η παρακολούθηση έγινε αντιληπτή όταν έγινε το μοιραίο λάθος. Η ιδιαιτέρα του κ. Παυλόπουλου προώθησε ένα από αυτά τα μέιλ σε πρώην εργαζόμενη στην προεδρία, η οποία όμως αντί να της απαντήσει στον προσωπικό της λογαριασμό απάντησε στο ομαδικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Η «παρακολούθηση» της προεδρικής αλληλογραφίας
Το μοιραίο e-mail που τις αποκάλυψε στους συνεργάτες της κ. Σακελλαροπούλου είχε σταλεί στις 14 Απριλίου.
Τόσο η ώρα όσο και το σχόλιο σε βάρος της κ. Σακελλαροπούλου έθεσε σε συναγερμό τους ανθρώπους της προεδρίας, οι οποίοι απευθύνθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος η οποία έφτασε στα ίχνη των δυο συνεργάτιδων μετά από άρση του απορρήτου και κατόπιν εισαγγελική παραγγελίας.
Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας είχαν ήδη κινήσει διαδικασίες Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και στο Πειθαρχικό που ακολούθησε επιβλήθηκε στέρηση τεσσάρων μισθών στη γραμματέα του τέως ΠτΔ.
Στέρηση δυο μισθών επιβλήθηκε και στον υπεύθυνο πληροφοριακών συστημάτων του Προεδρικού Μεγάρου γιατί δεν άλλαξε ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική αλληλογραφία.
Ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του τον περασμένο Μάιο, αλλά πρόσφατα κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης στο ΣτΕ.
Η υπόθεση αναμένεται να πάρει και δικαστικές διαστάσεις, καθώς η διάρρηξη της ηλεκτρονική αλληλογραφίας ενέχει και ποινικές ευθύνες.