Έντονη είναι η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά από την ανακοίνωση για εφαρμογή ενός ακόμα αυστηρού lockdown στην Αττική
Το αυστηρό lockdown στην Αττική, το οποίο εισηγήθηκε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην Κυβέρνηση, ήταν μία δραματική εξέλιξη που δεν αποφεύχθηκε.
Οι ειδικοί είχαν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο Μαξίμου, ενώ το αποκορύφωμα ήταν η επιδημιολογική αναφορά που κατέθεσε χθες στον Πρωθυπουργό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Με φόντο το νέο αυστηρό lockdown το οποίο τίθεται στην Αττική από αύριο Πέμπτη (11/2) έως και τις 28 Φεβρουαρίου με κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο, ο βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» καθώς έντονη είναι πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τη κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
«Κοινωνική προετοιμασία για να προχωρήσουμε σε πιο αυστηρά μέτρα. Μιλάμε για ένα lockdown υψηλότερης βαθμίδας, Έστω κι αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που πήγαν τα παιδιά σχολείο, ήταν πολύ σημαντικό και για τα ίδια και για τους γονείς τους. Οι λοιμωξιολόγοι δίνουν τον τόνο και κανένας άλλος. Καταλαβαίνω όλες τις διαμαρτυρίες , όμως όλα γίνονται για την δημόσια υγεία» δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος, τονίζοντας πώς οι όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης γίνονται βήμα-βήμα και χωρίς καμία κακή πρόθεση.
Από τη μεριά της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη χαρακτήρισε το μέτρο του lockdown «πολύ λίγο πολύ αργά» ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Ένα μέτρο πρόληψης όπως είναι το lockdown, που είναι μέτρο αποτροπής της διασποράς, όταν το παίρνεις με κριτήριο την αύξηση του αριθμού των διασωληνομένων και όχι με κριτήριο την αύξηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται πριν φτάσουν στα νοσοκομεία, έχεις χάσει ήδη τον έλεγχο. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έγινε τίποτα σε κανένα επίπεδο.
Ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στην πρωτοβάθμια περίθαλψη βελτιώθηκε η κατάσταση, ούτε γιατροί προσλήφθηκαν, ούτε νέες κλίνες άνοιξαν. Επίσης δεν μειώθηκαν οι εστίες υπερμετάδοσης όπως ΜΜΜ, εργασιακοί χώροι, σχολεία, ενώ δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση. Το αποτέλεσμα είναι στην Αθήνα επαναλαμβάνεται η πολύ κακή εμπειρία της Θεσσαλονίκης όπου θρηνήσαμε 4.000 θύματα από τα 5.000 του δεύτερου κύματος της πανδημίας».