Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να ανταλλάσσουν πυρά εφ' όλης της ύλης. Στo επίκεντρο της αντιπαράθεσης, εκτός από την πανεπιστημιακή αστυνομία, βρέθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αποδοχή του ρίσκου να προσβληθούν κάποιοι από κορωνοϊό στις διαδηλώσεις, όπως και το πρωθυπουργικό γεύμα στην Ικαρία.
«12:19 Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η δημοκρατία! Η δροσερή πνοή ελευθερίας στη οσμή μολότοφ!»
Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο ιδρύεται πανεπιστημιακή αστυνομία εντός των σχολών.
«πουθενά στο κόσμο δεν έχουμε τις εικόνες των δικών μας πανεπιστημίων, με ιστορικά κτήρια να βανδαλίζονται, καθηγητές να χτυπιούντια, κοπέλες να βιάζονται, ναρκωτικά».
«μήπως το μπερδέψατε με Εθνικό θέατρο; Εγώ δεν ξέρω πουθενά να γίνονται βιασμοί…»
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν έντονα πυρά για στο φόντο της επίσκεψης στην Ικαρίας και των φοιτητικών διαδηλώσεων.
«κανείς δεν σας εκχώρησε την ευθύνη για τη ζωή των άλλων ώστε να την εκθέτετε σε κίνδυνο και με την ασφάλεια βέβαια ότι εσείς είστε εμβολιασμένος.»
«Εσείς έχετε το δικαίωμα να κάνετε κορωνογλέντια αλλά οι φοιτητές δν έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν.»
Την παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το χαρτί ου διακινήθηκε με οδηγίες για τα πλάνα της Ικαρίας.
«Εσείς βάλατε το δικό σας άνθρωπο, τον εκπρόσωπο τύπου τον προσωπικό τον κ. Ζούλα. Θα ζητήσετε την παράιτησή του μετά από αυτό;»
«Εσείς που είχατε την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του καψώχα όργανο στυγνής κομματικής προπαγάνδας για το ζήτημα αυτό δεν έχετε καμία πολιτική νομιμοποίηση να ασκείτε κριτική σε αυτή την κυβέρνηση.»
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να μοιάζουν σχολίασε η πρέοδρος του ΚΙΝΑΛ, σφοδρά ήταν τα πυρά του γραμματέα του ΚΚΕ για την ένταση του αυταρχισμού από την κυβέρνηση.
«Και φαίνεται πως ξεπροβάλει πλέον ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ»
«Οι διάφορες ομάδες που οι ενέργειες τους εχθρεύονται το φοιτητικό κίνημα και πολύ συχνά το στοχοποιούν έχουν στενή σχέση με φανερούς και κρυφούς μηχανισμούς του κράτους σας.»
«Παραπλανήσατε εσκεμμένα τη Βουλή. Αυτή είναι η αίσθηση που έχετε για τη δημοκρατία. Πρέπει να φύγετε όσο γίνετια πιο γρήγορα. Κακήν κακώς.»