Στο Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου με χειροπέδες βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο γνωστός ραπερ Mad Clip, κατά κόσμον Παναγιώτης Αναστασόπουλος.
Ο 34χρονος μουσικός κατηγορείται για απείθεια και επίθεση κατά των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο, αυτός δεν υπάκουσε και ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας ο Mad Clip παραβίασε τέσσερα κόκκινα φανάρια οδηγώντας γρήγορα και επικίνδυνα, μέχρι που οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν και τον συνέλαβαν.
Δεν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, αλλά του επιβλήθηκαν χρηματικά και διοικητικά πρόστιμα.
«Η απείθεια παραμένει ποινικό αδίκημα και πλημμέλημα. Απορώ πώς δε σχηματίστηκε δικογραφία. Αν του έκαναν σήμα να σταματήσει και δεν σταμάτησε, παλιότερα αυτή η πράξη οδηγούσε σε αυτόφωρο», είπε ο δικηγόρος/ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου.
«Λίγο παλαιότερα, οι καταδιώξεις διώκονταν διαφορετικά, πήγαινες με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πλέον έχεις μόνο δικαίωμα να του κόψεις κλήση. Όταν περνάς κόκκινο είναι σαν να βγάζεις ένα πιστόλι και να πυροβολείς κάποιον στο κεφάλι», συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.
Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι σε σπίτι αστυνομικού
Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος εντοπίστηκε σε σπίτι αστυνομικού, στο Βύρωνα. Δύο ημέρες νωρίτερα το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλα σπίτια αστυνομικών.
«Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που στις τελευταίες κρίσεις αποχώρισε από το Σώμα. Οι πληροφορίες μου είναι ότι όταν εντοπίστηκε ο μηχανισμός ήταν αναμμένο το στουπί και μπόρεσε και το έσβησε. Το άλλο περιστατικό, στο οποίο κινδύνευσε και κόσμος γιατί εξερράγη ο μηχανισμός, ήταν ο οδηγός του συγκεκριμένου αστυνομικού», είπε ο κ. Μπαλάσκας.
Έρχεται η αστυνομία των πανεπιστημίων
Η φύλαξη των πανεπιστημίων από ειδικούς φρουρούς που θα υπάγονται στην αστυνομία αποτελεί και επίσημα νόμο του κράτους, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα αποτέλεσε και αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή.
Αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπει την πρόσληψη 1.030 Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και την τοποθέτηση ηλεκτρονικών και λοιπών συστημάτων ασφαλείας στα πανεπιστήμια, όπως κάμερες, μηχανήματα ανίχνευσης απαγορευμένων αντικειμένων και ουσιών κλπ.
Συνεχίζονται οι καταγγελίες για το χώρο του θεάματος
Σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα στην υπόθεση Λιγνάδη, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «Η μήνυση δεν ξέρω για ποιο ποινικό αδίκημα έχει κατατεθεί για να παραπεμφθεί. Το αδίκημα του βιασμού που είναι κακούργημα, αν έχει γίνει στους χρόνους που έχουμε διαβάσει πράγματι φαίνεται να μην έχει παραγραφεί. Ο νόμος στην Ελλάδα είναι δυστυχώς πολύ φιλικός σε τέτοιες πράξεις. Η αποπλάνηση ανηλίκου που συνιστά οποιαδήποτε ερωτική πράξη, προϋποθέτει τη συναίνεση του ανηλίκου. Αυτό τιμωρείται από το νόμο. Με σοβαρές ποινές τιμωρούνται οι δράστες που τελούν τέτοιες πράξεις με ανήλικους μέχρι 14 ετών. Από 14 έως 15 ετών είναι ένα απλό πλημμέλημα. Από κλεισμένα τα 15 έτη και μετά δε συνιστά ποινικό αδίκημα. Για το βιασμό δεν υπάρχει διαχωρισμός, αλλά ο βιασμός αποδεικνύεται πολύ δύσκολα».
«Από τους βιασμούς που καταγγέλλονται στην ΕΛΑΣ, στους 100 βιασμούς δηλώνονται οι 5. Όταν καταγγέλλεται ο βιασμός αμέσως μετά την πράξη, τότε αποδεικνύεται πολύ εύκολα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μπαλάσκας.
Μηνύσεις στη ΔΕΗ ετοιμάζουν οι πολίτες που «χτυπήθηκαν» από τη Μήδεια
Τη νομική οδό ετοιμάζονται να ακολουθήσουν πολίτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια».
«Η σύμβαση που υπογράφουμε με τη ΔΕΗ αναφέρει ότι η ΔΕΗ πρέπει να μας διαθέτει συνεχώς ρεύμα. Αν διακοπή αυτή η παροχή, την ευθύνη την έχει η ΔΕΗ. Αυτή η κακουχία αποζημιώνεται από το νόμο», είπε ο κ. Δημητρίου.
«Η Άμεση Δράση εκείνη την ημέρα πήρε 25.000 κλήσεις, μέσα σε δέκα ώρες. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά θα έπρεπε να στήσουμε ένα άγαλμα σε όλους τους πυροσβέστες», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μπαλάσκας.