Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι καταπέλτης και σε ό,τι αφορά στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και την προσωπικότητά του.
Οι δικαστές λένε ότι ορθώς βγήκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του καθώς είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, και η κρίση τους ενισχύεται από το γεγονός ότι από το 1984 ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε συλληφθεί για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, η οποία δεν προχώρησε και δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Ο κ. Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι τον Αύγουστο το 2010 που φέρεται να βίασε ανήλικο στην Αθήνα, δε βρισκόταν στην Αθήνα, αλλά στην Αίγυπτο και περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας. Ωστόσο στο βούλευμα αναφέρεται ότι αυτά δεν καλύπτουν όλη την περίοδο του Αυγούστου.
Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο θύμα, τον τότε 17χρονο και τον βιασμό του που φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2015, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει ότι δεν ήταν στην Επίδαυρο όπως λέει το θύμα, αλλά στην Ιθάκη. Οι δικαστές επισημαίνουν ότι δεν καλύπτεται πλήρως η ημερομηνία που καταγγέλλεται ότι έγινε ο βιασμός.
Επίσης, σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό του ότι είναι αθώος, οι δικαστές λένε ότι δεν μπορεί τόσοι μάρτυρες και καταγγέλλοντες να συνεννοήθηκαν και να περιέγραψαν το ίδιο προφίλ για τον κατηγορούμενο, και μάλιστα με λεπτομερείς περιγραφές.
Από εδώ και πέρα, το πρώτο που αναμένεται να κάνει ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, είναι προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας με την οποία προφυλακίστηκε. Αυτό πρέπει να γίνει εντός πέντε ημερών. Μετά την προσφυγή αυτή, μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο κατά της προφυλάκισης.
Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο που μπορεί να μείνει προφυλακισμένος είναι 18 μήνες.